11. okt, 2015

Waardeloze week en weer een prijsuitreiking

Ik begin nu te merken dat ik er even niet zoveel zin in heb. De tocht naar het duivenhok voelt zwaarder dan normaal gesproken. In het seizoen ben je lichtvoetig en is niets je te veel. Haha dat is natuurlijk overdreven, maar het loopt makkelijker. Als de prestaties er dan ook nog zijn kan je bijna niet wachten om door te gaan met het programma en wil je dat de volgende vlucht zich weer zo snel mogelijk aandient. Nu in een tijd van rui en de laatste taartvluchten merk ik dat ik even af moet kicken van de duiven. Ben nu overgeschakeld naar 1x per dag voeren en de karnemelk vloeit nog steeds rijkelijk. Heb afgelopen week absoluut niets extra's gedaan op het hok. Eten en drinken geven en verder niets. Je kunt stellen dat ook ik in de ruiperiode zit en het allemaal wel even best vindt. Ik begrijp al die fanatiekelingen niet die hun hok nu schilderen, de pannen in de week hebben staan en deze afboenen. Kan me er momenteel niet toe zetten. Ik weet van mezelf dat ik over een paar weken ook weer fanatiek sta te schrobben, maar zoals Ruben van de Meer het ooit zo treffend zei: "Nu even niet!!".

Gisteren overigens een hele leuke zaterdag gehad bij het Nic Holwerd. We hadden de jaarlijkse prijsuitreiking en dat was weer super voor elkaar. Riemer Keekstra praat de boel aan elkaar en de andere commissieleden deden de rest. Het was een topfeest en ja wij hebben het licht uit gedaan aan het einde van de avond. Erg gezellig en weer veel wijsheden gehoord en heerlijk gefilosofeerd. Ook ga ik een jong ruilen uit zoon Ballotelli en heb ik gisteren twee duiven geruild met Agema/v.d Meer uit hun super rooie die van drie keer zetten twee maal teletekst heeft gevlogen. Dit is een gebr. Limburg x gebr. Keekstra. Heb van Andre Wildervank nog een bon gekocht voor een duif uit zijn 3e nationaal Bergerac. Tjitte de Vries van comb. Tjitte/Lesley wist me nog een bon te ontfutselen, maar dat was dan nu ook echt de laatste. Ik was er samen met mijn broer Willem en dan kom je natuurlijk erg laat thuis. Bedankt voor de gezelligheid Willem! Mocht trouwens een 1e onaangewezen, 2e aangewezen en 2e keizer ophalen te Holwerd plus een aantal hoofd en -vleesprijzen.

De komende week weinig bijzonderheden op het hok. Ik ga deze week nog door met de karnemelk en zal een afspraak maken bij Gert Jan voor de jaarlijkse keuring van de jaarlingen. Vandaag in Veendam geweest en net thuis, duiven dit weekend niet in bad gehad, ga proberen dit morgen te regelen. Ze zijn gisteren en vandaag wel lekker buiten geweest en hebben heerlijk hun rondjes gemaakt. De oude duiven zitten nu op halve bak en mogen bij elkaar blijven tijdens de rui. Vorig jaar heb ik ze in de kerstvakantie gescheiden, weet nog niet of ik dat dit jaar weer doe. Probeer in alles altijd mijn gevoel te volgen. Er zullen nog een aantal duiven uitgeselecteerd worden en deze kunnen komende week naar Bram. Ik wil volgend weekend eens proberen om de hele kolonie te beoordelen en mijn beoordeling naast die van Gert Jan te leggen, ben benieuwd. Ze zien er trouwens super uit en komen goed door de rui. Tot volgende week!