15. nov, 2015

Critici, schaam U!!

Alweer een week voorbij en we zijn alweer halverwege november. Ik lees redelijk veel op internet over de postduivensport en probeer al die info dan te filteren op mijn eigen manier. Ik vraag me toch steeds af waarom bepaalde mensen een platform krijgen om hun frustraties kwijt te raken. Wat een zin en onzin wordt er geschreven en wat wordt er wat afgezeken op bestuurders etc. Ik ben waarschijnlijk niet objectief zullen jullie wel denken, want hij is immers de zoon van de NPO voorzitter. Ik zal jullie zeggen dat ik daardoor misschien wel beter weet wat deze man allemaal doet voor jullie leden en voor de postduivensport. Hij is nog bij geen enkele prijsuitreiking geweest waar ik gehuldigd wordt…Geen interesse voor eigen zoon of te druk met jullie!?! Dat laatste mensen, dat laatste! Jammer?? Nee, gewoon noodzaak voor de duivensport. Hoort bij de functie en ik begrijp dat, wellicht zouden er meer mensen eens moeten nadenken voordat ze schrijven over iemands intenties of inzet, maar dat blijft een hele opgave als je geen publieke functie hebt. Oh wacht die heb je wel!!! Sterkte met je negatieve leven.

De duiven laat ik niet meer los voorlopig. Vorige week dook de roofvogel in mijn groep jaarlingen van 2015 en dan weet ik weer genoeg. Ze krijgen momenteel eenmaal daags 50% gerst en 50% rui. Ik heb weer een aantal jaarlingen  gekeurd en ook de oude duiven neem ik regelmatig in de hand om te kijken hoe ze door de rui komen. Ik moet zeggen dat ik niet mag klagen over de rui, het gaat fantastisch. De duiven zijn ook erg glad, zowel in het jaarlingenhok als in het oude duivenhok. Dit zijn twee totaal verschillende afdelingen en toch zijn de duiven even glad. Ik probeer daarvoor verklaringen te vinden, maar dat lukt me slecht. Het jaarlingenhok bestaat uit een plafond dat voor 30% open is. De spoetnik staat zoveel mogelijk open en het raam aan de voorkant is eruit gehaald en er staat een ren voor. Het oude duivenhok heeft een plafond dat voor maximaal 20% open staat(zijkanten dicht), spoetnik zoveel mogelijk open, rest van het hok dicht. Twee totaal verschillende klimaten en toch op beide hokken gladde zachte duiven. Ik heb geen idee hoe dit kan of wat de oorzaak is. Blijkbaar kan het gewoon allebei en kunnen de duiven met beide situaties goed omgaan. Ik moet nog steeds een kleine selectie doorvoeren bij mijn oude duiven en wellicht ook bij de jaarlingen, volgende week maar eens mee beginnen of de week er na, ik zie wel.

Volgende week is de najaarsbeurs in Houten en ik heb heel erg veel zin in om daar heen te gaan. Ik moet zeggen dat door de gebeurtenissen in Parijs je toch een beetje angstig wordt voor dit soort grote evenementen. We laten ons als duivenmelkers echter niet afschrikken en gaan er gewoon een leuk weekend van maken.

Deze week gaat de bonnenverkoop van Franeker ’97 online op www.duivenmarktplaats.nl en daar kan geboden worden op geweldige bonnen. De eindverkoop zal plaatsvinden op 4 december om 20.30 uur. De zaal zal open zijn vanaf 19.00 uur. Wij hopen dat er een mooie opkomst zal zijn zodat het een leuke gezellige avond wordt waar veel gepraat kan worden over onze mooie hobby. Een greep uit de bonnen: Gebr. Homma/Steggerda, J.F.Draaisma/Dronrijp, Comb. Sybesma/Klaver, D en W Buwalda, Klaas Buwalda, Gebr.Keekstra, Karel de Bruin, Rekker/Westra, Allard Djikstra, Peter Crans, Tjitte/Lesley, Agema/v.d. Meer, Kweekcentrum Dutch Breed, Kweekhok Waldhok duivencentrum, Gebr. Heeres en Zn, G en G de Graaf, Cornel/van Andel etc. etc.