22. nov, 2015

Keuzes maken is het toverwoord

Deze week was voor mij persoonlijk een bijzondere week. Ik heb werkelijk weer een hoop geleerd en daar ben je nooit te oud voor. De week begon met een aantal persoonlijke kwesties waar ik jullie niet mee lastig zal vallen, maar wel mijn leven weer drastisch hebben veranderd. Oppakken en weer doorgaan. Op het werk is het momenteel een drukte van belang en lijkt de wereld wel op hol geslagen. Goed om te zien dat de economie weer aantrekt en iedereen zijn best probeert te doen om zijn of haar graantje er van mee te pikken. We kruipen weer uit het dal en het is straks zaak om het hoofd niet te verliezen. Vergeet de mensen niet die ook in moeilijkere tijden trouw bleven.

De hele week ook druk geweest met het verwerken van alle boden op de bonnenverkoop die georganiseerd is door p.v. Franeker ’97. Deze is te vinden op www.duivenmarktplaats.nl . Het valt me wel op dat er te weinig geboden wordt op de overnachtbonnen. Het beste van Friesland gaat onder de hamer heren overnachters!! Agema/v.d Meer, Gebr. Keekstra, Jan Kooiker, Andre Wildervank, Allard Dijkstra, Rekker/Westra, kweekcentrum Dutch Breed, G en G de Graaf, Wiebe van der Woude, Marten Reen, waldhok duivencentrum Kootstertille en ook een bon van mezelf. Al deze bonnen nog niet ingezet!!!

 Zaterdag ben ik samen met broer Willem afgereisd naar de beurs in Houten. Om 8 uur vertrokken en twee keer verkeerd gereden, ik vind dat het Willem zijn schuld was, toch Willem?? Eenmaal op de beurs aangekomen stond de grootste oplichter van duivenminnend Nederland met een protestbord, we hebben er met z’n allen om kunnen lachen en hij heeft gelukkig geen enkele steun gekregen. Daarna was het eerst een bakje koffie drinken bij heit in zijn NPO stand en even bijkletsen met een aantal overnachters. Leuke gesprekken over duiven en natuurlijk over voetbal en de zaken er om heen. Daarna met Willem meerdere malen de beurs over geweest, veel informatie ingewonnen over electronische systemen en andere duivenzaken. Lekker een biertje gedronken, veilingen bekeken en vooral ons kostelijk vermaakt. Eigenlijk gedaan waar deze beurs voor is en ik wil het NPO daarvoor bedanken. Vooral ook wat er voor de jeugd gedaan wordt daar, fantastisch!! De keurmeesters keuren de duiven samen met de jeugd en zo leert men ook nog wat, wellicht ook niet verkeerd voor enkele volwassenen. Ook kon men voetballen, dansen en waren er allerlei andere activiteiten. Vooral Andre van der Wiel heeft op een voortreffelijke wijze de prijsuitreiking verzorgd, mijn complimenten.

Ik heb nog een aantal duiven gekocht en deze komen in mijn kweekstal. Ik moet echt goede beslissingen gaan nemen over kweken of vliegen met bepaalde duiven. Vanmorgen is John Logeman bij mij op bezoek geweest en hij heeft me dit doen inzien. Keuzes moet ik maken, het is al november en bijna december. Ik heb er moeite mee en het is goed dat je er dan door een collega melker aan herinnerd wordt dat je keuzes moet maken. Kinderen van “Broer Dopke”, ‘Dirk” en dochter Dirk. Wat ga je er mee doen en met welke duiven ga je doorvliegen. Immers jaarlingen genoeg. Ook hier moet ik gaan selecteren, John was resoluut. Hij heeft gelijk en ik ga er de komende week mijn uitdaging van maken om een en ander op papier te zetten, de kweekkoppels! Ik ga mezelf dwingen om duiven op het kweekhok te zetten en beslissingen te maken. De duiven die ik aangekocht heb komen overigens uitsluitend uit 1e en 2e nationaal prijsvliegers.

Ik sprak net al over collega melker John Logeman. Hij is vanmorgen bij me op de koffie geweest en het was een leuk bezoek. We hebben over duiven gesproken, duiven beoordeeld, over voer gesproken en ook over gebeurtenissen met vraagtekens over en weer. Goed om een en ander uit te spreken en mooi om weer ideeën geboren te zien worden voor de toekomst. Ik vond het erg gezellig John.

Op eigen hok is momenteel weinig te melden. Ze komen niet meer los, gaan zo veel mogelijk in bad en ik hou ze zo krap mogelijk en twee maal per week PS door het water. Tot volgende week!