29. nov, 2015

Row row row your boat, gently down the stream.

Het is een luie zondag vandaag voor ons. Vanmorgen heerlijk ontbeten met croissants en de kinderen zijn lekker aan het spelen en tekenfilms aan het kijken. Ik probeer te genieten van deze zondag maar ik merk aan mezelf dat het moeilijk gaat. Het gaat moeilijk omdat je echt tot rust moet kunnen komen om te genieten van bepaalde momenten. Dit lukt me slecht, er spookt van alles door mijn hoofd. Ik zal jullie niet lastig vallen met details, maar het is een stressvol gebeuren richting de laatste maand van het jaar. Aan de andere kant is het nog drie weken werken en dan hebben we twee weken vakantie en gaan Erica en ik lekker naar een luxe hotel met XXL jacuzzi en sauna in onze eigen kamer. Allemaal dankzij mijn vader en moeder die twee nachtjes op de kinderen passen, wat een fantastische mensen zijn dat ook.

Aankomende donderdag is het inbrengen van de duiven voor de tentoonstelling en duivendag van P.V. Franeker ’97 te Franeker. Ik wil een ieder van harte uitnodigen om vrijdag 4 december langs te komen vanaf 19.00 uur om er een leuke gezellige avond van te maken. Alleen te bereiken vanaf de zuidkant van Franeker. Er wordt goed geboden op de bonnen via www.duivenmarktplaats.nl . Er kan echter nog wel wat bij, vooral de overnachtbonnen mogen nog ingezet worden. U kunt mij daarvoor benaderen. Ik heb zelf een 7-tal duiven voor de keuring, ben benieuwd. Heb volgens mij twee hele mooie oude doffers.

Terwijl ik dit schrijf hoor ik op de achtergrond: “Row row row your boat gently down the stream” en ik bedenk me ineens dat daar een prachtige boodschap in zit voor mij en wellicht ook voor u. Doe altijd het maximale wat je kan, maar probeer in tijden van stroomversnellingen de boot recht te houden en roei maar langzaam mee, maar ken je grenzen en hou het bij je eigen boot. Voor mij is het zaak rustig mee te roeien naar de finish. Neem van mij aan dat tegen de stroom inroeien niets oplevert uiteindelijk, ik geloof er niet meer in. Gelukkig zijn er altijd wereldverbeteraars die dit wel kunnen, chapeau.

Er is toch enige onduidelijkheid over de eindstanden binnen sector 4. Ik ging er vanuit dat pigeonvillage een juiste berekening had gemaakt van de nationale kampioenen sector 4. Ik zou daar 13e onaangewezen, 4e aangewezen en 5e keizer geworden zijn. Zij hebben echter een aantal vluchten niet meegeteld, ik denk dat dit niet ongunstig is voor mij maar we moeten het afwachten. Het schijnt volgens de voorzitter van Friesland ’96 deze week bekend te worden en ik heb nu vernomen dat de prijsuitreiking ’s middags om 16.30 is in Ureterp op 12 december. Een belachelijke datum aangezien tegelijkertijd de Nationale kampioenen gehuldigd worden in Wijchen.  Ik begrijp niet dat de afdeling daar geen rekening mee houd. Er zullen dan ook wel niet veel mensen komen en dat is jammer, het kost altijd bezoekers en dat kost geld. Minder biedingen op de bonnen etc. Ook bijzonder dat er nog niemand uitgenodigd kan worden 12 dagen voor de prijsuitreiking. Maar ik begrijp ook dat een ieder zijn best doet en dit ook nog vrijwillig. Hulde daarvoor, maar de rekenaar(pv) moet zich diep schamen, al zijn ze dat punt natuurlijk allang voorbij. Het gaat ze alleen maar om geld en de leden zijn weer de dupe. Maar ik zoek het maar bij mezelf, had ik maar uit moeten zoeken of het wel klopte wat er stond op de site van pigeonvillage. Stom van me….

Op eigen hok zijn de oude vliegduiven en de jaarlingen weer lekker in bad geweest en daar maken ze dankbaar gebruik van. Er liggen weer twee kroppen sla in het hok en ze hebben de maaltijd weer gehad. Schoonmaken heb ik vandaag geen zin in, morgenavond maar even.

Dirk is inmiddels in slaap gevallen op de bank en ik ga er lekker bij zitten te chillaxen zoals ik wel eens om me heen hoor. Rustig aan doen en lekker rustig roeien in mijn bootje, nu maar hopen op een rustige stroming.