5. dec, 2015

Heerlijk avondje is gekomen

Vandaag is het 5 december en het is mijn laatste weekend als twintiger. Maandag wordt ik dertig jaar en ik vind het verschrikkelijk. Dertig jaar, wat een leeftijd. Even relativeren Buwalda, er zijn mensen die veel ouder zijn dan dat jij bent.

Vanavond is het pakjesavond in heel Nederland en dat geeft toch een magisch gevoel aan een avond als deze. Vroeger vond ik het spannend en altijd zo zonde dat heit net bij de duiven was terwijl Piet langs kwam om te strooien en pakjes kwam brengen. Hij had alles gemist en moest volgend jaar wel opletten zodat dat niet weer kon gebeuren. Heit verontschuldigde zich en baalde zichtbaar van het feit dat hij na zo lang wachten net alles gemist had. Wij hadden helemaal niet in de gaten dat het licht van het duivenhok niet eens aan stond. Prachtige momenten en tot een paar jaar geleden was ik zelf vaak te vinden in het duivenhok op 5 december als u begrijpt wat ik bedoel.

Gisteravond een hele gezellige avond gehad in Franeker. Ik had een 3e prijs bij de oude doffers met de “504”. Deze doffer is een zoon van “Dirk” en heeft als moeder de “899”. Die vloog nog een 32e nationaal Orange dit jaar. Vader heeft een 20e nationaal en 10e NPO Orange gevlogen in 2013. Vermoedelijk gaat deze doffer dit jaar naar Barcelona. Hij is een aantal keer eind van de middag en avond thuis gekomen en totaal niet moe. Vliegt altijd prijs en niet kapot te krijgen. Zijn zus, de “505” is ook een geweldige duif en heeft een fantastisch jaar achter de rug met o.a. een 26e NPO Cahors en een 35e NPO Limoges(september) en een 98e NPO Aurillac. Dit waren stuk voor stuk enorm zware vluchten. Deze duivin gaat na lang beraad en een tip van collegamelker John Logeman tegen haar vader gezet worden op het vlieghok. Haar vader gaat echter niet meer mee op de vluchten. Gister “Dirk” en de “504” ook aan Gerrit de Koe en Jan Hoogland laten zien en die vonden het ook mooie duiven. Zal voor Gerrit een jong kweken uit “Dirk”. Tevens het bonnetje van Allard Dijkstra weten te verzilveren. Dit is het hok uit Sneek waar “Dirk” vandaan komt. Ik moet zeggen dat het verder een geslaagde avond was met een mooie opbrengst voor de club. Je hoopt altijd op meer mensen, maar dat is gewoon niet meer zo. Wel was het prachtig dat Anita van Woerkom er ondanks haar ziekte was, heel erg moedig en knap en ook sterkte voor de komende tijd.

Vanmorgen was ik erg verheugd te zien dat de eindstanden van de sector gepubliceerd waren. Ik ben 5e onaangewezen geworden en 7e aangewezen. Wie had dat aan het begin van het jaar verwacht? Ik ben er superblij mee en trots op mijn kleine ploegje vliegers op een van de verste afstanden staan we er toch maar mooi bij. Volgende week is de prijsuitreiking in Ureterp om 16.30 uur, gevolgd door een buffet en dan ’s avonds de prijsuitreiking van de afdeling en ook daar worden we verwacht om een 3e onaangewezen kampioenschap op te halen. Dat wordt een leuke dag. Broer Willem gaat mee en helaas is het niet mogelijk dat ook Erica mee kan en dat is jammer, maar valt niet te regelen helaas.

Allen een fijne pakjesavond en tot volgende week!