18. jan, 2016

Doorgaan

Wat kunnen duiven je nog schelen als je zoontje voor de tweede keer in drie weken met de ambulance naar het ziekenhuis gaat. Vrijdag was het helaas weer zover en zijn we ons wederom rot geschrokken. Gelukkig is alles goed afgelopen, alhoewel de schrik er bij ons goed in zit. Laten we hopen dat het niet meer voorkomt, ik gun het in ieder geval geen enkele vader of moeder. Je kinderen zijn je alles en die wil je beschermen en overal voor behoeden, maar als je er geen controle meer over hebt is het alleen maar hopen.

Het is ook de reden dat ik zo laat ben met mijn wekelijkse stukje geklieder, mijn excuses. Ben afgelopen weekend ook niet veel met de duiven bezig geweest. Zaterdag zou ik met een collega melker op bezoek bij Sjaak Buwalda, maar dat hebben we maar even uitgesteld. Eind januari gaan we alsnog en dat wordt vast gezellig. Wel zijn zondag Gosse en Reinder Agema geweest om hun twee late jongen uit de “920” op te halen. Deze doffer won de 16e nationaal Bergerac dit jaar op een hele zware Bergerac. Ook had hij prijs op St.Vincent. Zijn zus vloog dit jaar de 35e nationaal Orange en ook prijs op St.Vincent. Ook zijn broer doet het al twee jaar goed met een 3e duifkampioenschap 2014 en een 78e nationaal Cahors 2015 etc. Ook de kinderen van dit trio doe het fenomenaal en inmiddels ook al de kleinkinderen, die als jaarling geweldig presteren. Wat dacht u van een 24e NPO Bergerac als jaarling en een 115e nationaal sector 4 Orange als jaarling.

Ik heb momenteel de geslachten gescheiden en dat merk je vooral bij de doffers. Je kunt aan de mest zien dat er meer spanning is, meer stress zogezegd. Er wordt gestreden om de bakken en ik hou in de gaten welke doffers welke bakken veroveren. Het blijft mooi om te zien dat de doffers die je hoog hebt ook de “gewilde” bakken veroveren. Toch zijn het vaak de doffers die je niet eens opvallen en stilaan een bak ergens onopvallend innemen zonder gevecht die je kippenvel bezorgen in het seizoen, let maar eens op.

Al met een al een week om snel te vergeten. Laten we hopen op betere tijden. Tot volgende week.