14. feb, 2016

Langzamerhand opstarten

Vorige week hebben we gesproken over mooie momenten en ik vond het mooi om van u te lezen wat u als een mooi moment ervaart. Het is me duidelijk geworden als ik door de mails ga dat de meeste mensen het mooi vinden om een duif thuis te krijgen van een grote afstand of het draaien van een serie op een programmavlucht. Ook drie duiven tegelijk krijgen op de dagfond heb ik gelezen en ook dat is inderdaad bijzonder als je er tien ingekorfd hebt.

Ik was zaterdag het hok aan het shoonmaken en zag in het hok van de duivinnen een klein gaatje in de hoek van de vloer/wand. Muizen!! Het was nog niet lang geleden dat ik schoongemaakt had en het gat zat er dus nog niet lang. Ik schok er enorm van, want je wilt natuurlijk absoluut geen muizen bij je duiven hebben. Ze waren dwars door een rotte/vochtige plek in het hout heen gegaan en konden in het hok komen. Meteen alles dicht gemaakt en nu goed in de gaten houden dat ze geen andere plekken vinden om doorheen te komen.

De duiven zitten hier nog gescheiden en zullen zo blijven zitten tot eind april. Ik speel de eerste vluchten op weduwschap, maar klok de duiven verder niet. Het is momenteel schrale kost en eenmaal per dag voeren. De duiven kunnen niet naar buiten vanwege de roofvogel, het zou me teveel duiven kosten en ik ga ze vanaf maart weer voorzichtig in conditie proberen te brengen. Het is toch weer uitkijken naar die periode. De duivenmelkers houden zich momenteel nog rustig, maar we leven toch allemaal weer toe naar dat moment om weer met de korf naar het hok te lopen en de duiven te gaan lappen en vooral de duiven weer thuis te zien komen op zaterdag. Het aftellen was al begonnen, maar het begin is nu toch echt in zicht. Voor de programmaspeler begint het seizoen 1 maart al, overnachters doen het iets rustiger aan maar moeten de duiven toch ook vanaf 1 maart in goede gezondheid hebben. De entingen achter de rug, plan gemaakt en nu maar afdraaien.

Afgelopen zaterdag de feestavond gehad bij mijn vereniging in Franeker. Het was erg gezellig en we kunnen toch stellen dat we een jonge club hebben als ik zo om me heen keek. Er zijn er veel tussen de dertig en veertig jaar en dat zijn jonge mensen in de duivensport. Eerst hebben we heerlijk gegeten van een stamppot buffet, super geregeld en lekker. Na dit buffet de prijsuitreiking. Het mooie is dat er nog gespeeld wordt in een A en een B poule en er dus ook mensen prijzen krijgen die anders nooit een prijs zouden hebben gehad. Prachtig om de blijdschap te zien bij het winnen van een bordje. Dit motiveert natuurlijk enorm en zorgt er voor dat het voor iedereen leuk blijft. Ik wes u allen nog een fijne zondag en tot volgende week!