6. mrt, 2016

De Moordenaar

Ik wil u graag voorstellen aan “de Moordenaar”. Deze duif is een enorme rotzak op het hok en duld geen tegenspraak. Het is een jaarling die ik heb gekocht bij de combinatie Rekker/Westra en heeft afgelopen jaar als jonge duif de natour gevlogen tot Sittard. Inmiddels heeft hij al twee van zijn hokgenoten dusdanig toegetakeld dat ze behoorlijk zijn verwond aan de kop. Vandaag kroop hij stiekem in de spoetnik van de duivinnen en daar zat nog een andere jaarling doffer. Ze zaten met z’n tweetjes in de spoetnik en de manier waarop hij deze doffer te lijf ging was abnormaal. Ik heb nog nooit zo’n agressieve doffer gezien, wat een beest. Deze doffer is een kleinkind van “de Chocoprinses” aan vaderskant en aan moederskant is het een kleinkind van de “Inteelt Saffier” van Jelle Jellema. Ik vraag me af of het een geschikte doffer is om een aantal dagen in de mand te zitten richting het zuiden van Frankrijk. Dit jaar gaan we het ondervinden. Hij staat op de foto op mijn site bij dit weekstukje(voor de lezers op duivenvlucht.nl of msnduivensport.be). Vanwege zijn enorme agressie heb ik hem maar “de Moordenaar” genoemd. Link: www.simplesite.com/klaasbuwalda

Op zaterdag ben ik met mijn broertje en vader naar de voorjaarsbeurs geweest in Houten. We kwamen om half elf in de ochtend aan en konden al nauwelijks meer de auto kwijt op de parking. Een enorme drukte op deze eerste dag van de beurs en dat is goed nieuws voor de duivensport. Je zou toch denken als je rondloopt dat er genoeg toekomst is in onze geliefde sport. Het is toch duidelijk dat er muziek zit in de duivensport en dat er gewoon een toekomst is. Iedereen die je spreekt is altijd maar negatief over de toekomst, ik blijf op mijn roze wolk. Er zullen toch wel weer eens jongeren geïnteresseerd raken in de sport. Laten we het hopen… Bij verschillende stands een bakje koffie of frisje gedronken en gezellig gekletst met bekenden en voormalig onbekenden. Leuk om ook eens met liefhebbers uit andere landen te praten over de meerdaagse fond. Het schijnt zelfs dat ze in België volgende week al beginnen met de eerste attakskes, oftewel africhtingen van een 30-40 kilometer. Je zou toch zeggen dat het daar nu nog te koud voor is, maar wellicht zijn de temperaturen in België beter dan hier of zijn wij te bang.

Na zo’n beursdag krijg je het gevoel weer dat duivensport leeft meldde ik al eerder en je krijgt de kriebels weer om te beginnen. De duivensport wordt daar op een positieve manier gepromoot en dat moeten wij bloggers en columnisten ook gaan doen. De duivensport is over het algemeen mooi en er zijn een aantal problemen. De meeste bloggers hebben het over problemen en niet zozeer over de duivensport als zijnde een mooie sport. Niet iedereen gelukkig, maar ik lees een hoop negatieve stukken. Heeft u wel eens van omdenken gehoord?? Categorie, glas voor de helft vol of voor de helft leeg of op een dag gaan we dood en op al die andere dagen gaan we niet dood etc.. In de duivensport kan dat ook en kun je altijd weer de positieve kant belichten, leuk man!! Een aanrader voor vele liefhebbers die een flesje azijn op het nachtkastje hebben staan. Ja ik blijf lekker op de roze wolk en je krijgt me er niet af. Ik zou zeggen kom er bij!! Tot volgende week!