22. mrt, 2016

Niet of, maar wanneer

Tsjongejonge wat een trage gast die Klaas Buwalda. Hij schrijft toch altijd in het weekend en plaatst uiterlijk maandag eens een weekstuk. Het is al dinsdag hoor!! Wordt eens wakker!! Oh ja mijn excuses voor het late stukje maar ik heb ook wel eens iets anders aan mijn hoofd en wil me niet verplicht voelen om op zondag een stukje te moeten plaatsen. Maar daar ben ik al en ik heb er weer zin in….

Verschrikkelijke dag vandaag voor Europa en voor Brussel. Ik vind het heel erg, maar het zat er helaas aan te komen. Molenbeek is een broeinest en de meest gezochte crimineel kan gewoon vier maanden rondlopen en word door al zijn medestanders geholpen om te ontkomen aan de politie. De regering doet niet genoeg en vind blijkbaar dat het niets kan doen. De grenzen open en iedereen loopt binnen, wie zijn het? wat gaan ze doen?? Ik weet het niet meer… Onze kinderen lopen gevaar zolang we niets doen. Wat is de oplossing?? Ik heb hem niet, ik heb wel ideeën maar who cares about the duivenmelker uit het noorden!! Ik kan alleen de familie en vrienden van de slachtoffers maar heel veel sterkte wensen.

Afgelopen week ben ik samen met Willem en mijn vader naar Nanne Wolff geweest om de duiven en de mest te laten controleren. Ik had bij de vliegers zoals bijna altijd het geel. Ik geef ieder jaar vooraf aan het vliegseizoen een geelkuur en kon dat mooi combineren met de conclusies van Nanne. Dus JA ik doe iets tegen geel als het geconstateerd wordt, ik wil u duiven straks niet besmetten in de auto als we met een paar duizend richting Heino hobbelen. Wat ik samen met Nanne besproken heb is nog het drinken in de auto en de besmettingen die daardoor ontstaan. Waarom hebben we van die verschrikkelijk lange drinkgoten in de auto’s??? Waarom hebben we geen drinkgoten per mand!! Waarom worden de goeden slachtoffer van de slechten?? Is het zoveel moeite voor een convoyeur om een aantal drinkgoten meer vol te laten lopen zodat de besmettingen niet door de hele auto gieren. Ik zou graag zien dat je net als bij het inkorven op de parkeerplaats in Hank een aantal manden kan kopen. Gewoon betalen voor de hele mand en hier het aantal duiven instoppen dat je zelf wil. Geen discussies meer wie er na wie in mag korven, gewoon je eigen mand en je eigen drinkgoot. Ik denk dat de convoyeurs er geen problemen mee zouden hebben, wat heb je anders te doen op de losplaats? Niets? Verveling, anders niet. Ik moet zeggen dat Nanne wat dat betreft een frisse kijk heeft op de gang van zaken en kan niet anders zeggen dat ik het op dit vlak volledig met hem eens ben.

Mijn duifjes zien er goed uit en hebben afgelopen weekend geen last gehad van de roofvogels. Ik probeer in het Paasweekend de duiven weg te brengen mochten de temperaturen het toe laten. Ik heb geen haast en mocht het allemaal niet lukken sla ik Heino over en begin ik op de eerste vitesse vlucht of desnoods de tweede. Ik heb echter moeite om niet mee te doen, omdat ik het prachtig vind om de duiven thuis te zien komen. Ook vind ik het om eerlijk te zijn heerlijk dat de hokken leeg zijn als de duiven onderweg zijn. Je kan de hokken eens goed schoonmaken en je wordt op de ochtend niet vroeg verwacht door je gevleugelde vrienden. Laten we hopen dat we mooi weer krijgen tijdens het vliegseizoen zodat we mooie vluchten gaan krijgen. Een ieder succes tijdens de verdere voorbereidingen en tot volgende week ongeveer!!