27. mrt, 2016

Johan

Wat moet je nou schrijven na zo’n heftige week. Wat is er nu nog belangrijk als idioten onze complete samenleving ontwrichten. Niet alleen neemt de angst toe, maar door deze angst worden extreem rechtse ideeën ook nog eens gevoed. Dit soort idioten krijgt ook nog eens een podium door onze eigen media en de ontwrichte samenleving die de jihadisten graag willen hebben is een feit. Ondertussen worden er nog steeds homo’s mishandeld in Marokko en sterven er dagelijks honderden in Afrika door de honger etc. Het is een verschrikkelijke wereld maar niet veel anders dan het altijd al was. Nadeel is dat wij tegenwoordig alles krijgen te zien en te horen. Zelfs in Kenia lopen ze al met telefoons rond waar mee gefilmd kan worden, gevolg is dat wij die verschrikkelijke beelden ook hier krijgen te zien. Klaas je moet je ogen er niet voor sluiten en dat is waar, maar mag ik misschien mijn ogen sluiten?? Het zijn mijn ogen en ik kan een homo in Marokko niet helpen terwijl hij mishandeld wordt door een groep doorgedraaiden. Ik geef wat ik kan geven en probeer zo weinig mogelijk mee te helpen aan de veehouderij. Echter ook ik vind een broodje hamburger lekker en zal ook een stukje kaas niet afslaan. Ik probeer alleen zo weinig mogelijk mee te doen en als iedereen dat zou doen zouden we echt iets kunnen bereiken. Met alles wat wij verbouwen kunnen we heel Afrika voeden i.p.v. koeien en varkens die voor de slacht bedoeld zijn. Dit is de reden dat ik niet elke dag vlees eet. Noem het onzin, maar ik weet dat ik daardoor de wereld een klein beetje beter maak, ik zou het u ook aan willen raden. Maar de hamburgers bij NIC Holwerd blijf ik eten haha.

Johan Cruijff is overleden afgelopen week tot mijn spijt. Ook al heb ik hem niet live zien voetballen, het is wel een held voor mij. Vandaar dat ik een duif naar hem vernoemd heb. Ik heb de 14-1414069 maar Johan genoemd en u kunt de logica waarschijnlijk al ontdekken in het ringnummer. De duif is van 2014 en heeft twee keer het nummer 14 in zijn ringnummer. Ook zou Johan Cruijff dit jaar 69 geworden zijn, ik zeg tikkie takkie. Johan is als jaarling mee geweest op Aurillac en was mijn eerste duif die dag. Daarna heb ik hem de rest van het jaar thuis gehouden en mag dit jaar meteen mee op Limoges. We zullen zien of hij ook zo beroemd wordt als Johan Cruijff. Het is een doffer die ik gekweekt heb uit mijn Piet de Weerd duivin maal de Schalie van Allard Dijkstra uit Sneek uit zijn Jellema duiven. Een doffer met talent in ieder geval. Een echte leider in het hok en een makkelijke vlieger.

Ik heb zaterdag de duiven naar Harlingen gebracht rond 13.00 uur. Dit is voor mij een kilometer of 12 hemelsbreed. De duiven hebben er maar liefst drie kwartier over gedaan en het ging dus niet van harte. Vandaag hebben ze nog geweldig goed getraind en ik ben tevreden tot nu toe. Ik wil ze graag deze week nog een keer op 25 kilometer brengen en dan zouden ze Heino aan moeten kunnen zaterdag. Ik heb er nog 65 om in te korven. Er zijn toch een aantal door de roofvogel gepakt blijkbaar want ik heb er 71 laten enten een aantal weken geleden. Ook ben ik twee late jongen kwijtgeraakt vanaf Harlingen. Wel mooi dat er vandaag al meteen een duif is opgegeven. Volgende week gaan we los met het nieuwe seizoen 2016 en gaan we weer wekelijks richting vereniging. Voor mij weer terug naar Franeker om mijn duiven daar wekelijks in te korven. Ik heb er zin in, ik hoop u ook. Succes!!