23. apr, 2016

Ff lekker fietsen man

Afgelopen weekend hadden we de derde testvlucht voor onze afdeling. Voor de programmaspelers is het al de tweede vitesse vlucht en wederom met de wind op de staart. De duiven hebben het daardoor wederom niet zwaar en konden makkelijk naar huis komen. Ze kwamen vlot achter elkaar thuis en ik heb wederom niets te klagen. Het begint bijna saai te worden maar het voorseizoen is gewoon geweldig. Gisteravond het hok schoon gemaakt en vanmorgen stapte ik het hok binnen en als je de stront dan ziet wordt je er blij van. Prachtige mooie bolletjes met hier en daar een donsje. De trainingsarbeid die er verricht wordt is redelijk te noemen en wordt absoluut niet gestimuleerd. Laat ze maar wat omrommelen en als ze willen vliegen mag het en als ze meteen weer naar binnen willen ga ik niet in protest. Vanaf mei wordt dat een heel ander verhaal en gaat de zweep erover. Spartaanse trainingsarbeid en de sterksten blijven over.

De kwekers heb ik momenteel aan de DV Pigeon Boost en ik geef dit momenteel een keer per twee dagen. Op de fles staat dat het dagelijks verstrekt kan worden, maar ik ben daar voorzichtig mee en wil eerst zien of ik ook met eenmaal per twee dagen gevolgen kan ontdekken van de Pigeon Boost. Het ruikt sterk en is puur gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dan niet zoals de smaakaroma’s die toegevoegd worden aan uw vla of drankje met “natuurlijke ingrediënten”. Ik zal volgende week de eerste resultaten met u delen.

Een aantal duivenmelkers op visite gehad afgelopen week en dat is altijd gezellig. Durk Veendorp is zo langzamerhand echt een duivenmaat geworden en we hebben dan ook veel contact over het verloop van de vluchten en bespreken veel op duivensportgebied, maar ook privé. Een fijne gozer die dit jaar begint met jaarlingen op Brive. Een hele uitdaging zo’n eerste vlucht. Ik weet nog goed dat ik met twintig jaarlingen met bonzend hart naar Holwerd toog op dinsdagavond. Iedereen zat een beetje onverschillig te praten over de vlucht en ik zat vol adrenaline. Echter het was nog maar dinsdag en ze werden pas vrijdag gelost. Ik heb de hele week niet kunnen slapen en constant de berichten van Jelle Kooistra gevolgd waar mijn duiven zich bevonden tijdens de reis. Een schreeuw van blijdschap dat de duiven gelost waren en toen ik de eerste duif thuis kreeg was ik zowat in shock van de schrik. Een kras duivinnetje kreeg ik voorop en ik was als een kind zo blij. Er werd nog de hele avond doorgeklokt en ik draaide er twaalf van de twintig in de prijzen in het NIC. Ik was zeer content en had dit niet durven dromen van tevoren. Ik hoop dat Durk ook zo’n mooie eerste vlucht krijgt en met hem alle nieuwkomers op de overnacht. Het is een prachtige discipline.

Karel de Bruin kwam twee jongen bij mij brengen afgelopen weekend uit zijn 2e Nationaal Bergerac. Zaterdagmiddag kwam hij even buurten en de jongen afleveren. Twee plaatjes van jongen en ze mogen zich gaan bewijzen op de vliegafdeling. Karel bedankt en ik ga er goed op passen. Vanavond haal ik twee jongen bij Allard Dijkstra uit Sneek. “Dirk” komt daar ook vandaan, althans de duif “Dirk” als u begrijpt wat ik bedoel haha.

In mijn werkzame leven is het nog steeds een drukte van belang en ik heb zomaar het vermoeden dat dit nog wel even zo blijft. Ook hier krijg ik een kick van hoor, net zoals van de duiven. De wil om de beste te willen zijn is niet alleen bij duivensport het geval, maar overal komt dat terug. Niet altijd een leuke eigenschap, maar ik doe het er mee. Mijn zoon is afgelopen dinsdag vijf jaar geworden en hij heeft van ons een mooie fiets gekregen en is er superblij mee. Mooi om hem te zien fietsen en trots dat hij is. Wij maken ons dan weer druk om allerlei onbenulligheden en Dirk fietst lekker in het rond zonder zorgen, wat een heerlijkheid. Ga ik ook maar weer eens proberen denk ik…Tot de volgende.