23. apr, 2016

Broodje kroket met knoflook

Vorige week was mijn stukje alleen te lezen op duivenvlucht.nl en niet op mijn eigen site. Ik was er niet zo mee bezig en dat heeft voornamelijk privé redenen. Ik ga u niet lastig vallen met mijn sores, want ik wil niet overkomen als een boek uit klaagliederen. Maar ik vind het wel zo netjes om het te melden.

De duiven hadden een vlucht vanuit Weert met een Noordenwind en kans op hagelbuien onderweg. Lage temperaturen en een 225 kilometer af te leggen naar Sint Jacobiparochie. Besloten om een aantal ouden thuis te laten die de klappen van de zweep al kennen en naar Saint Vincent moeten. Ze kwamen best goed af en ik draaide mijn eerste duif om 12.42, gelost om 09.10 uur. Tot 13.00 uur slechts drie duiven, maar daarna kwamen ze als een trein en om 13.30 waren er volgens mij een dikke 40 terug van de 52. Om 14.10 uur kwam de laatste thuis van het stel. Weer zeer tevreden over de thuiskomsten en voor het eerst de duiven al na een paar uurtjes van elkaar gescheiden. Het is de laatste keer dat ik ze ga scheiden want volgende week mogen ze lekker bij elkaar blijven en jongen groot brengen. Er is veel strijd in het hok onder de duivinnen en enkele doffers kunnen het ook al niet met elkaar vinden. Een aantal doffers wil op meerdere plaatsen met meerdere duivinnen plekjes bemachtigen. Dit zorgt voor veel rivaliteit onderling. Ik heb namelijk veel meer duivinnen dan doffers en ik denk dat ik daar maar eens gebruik van moet gaan maken dit jaar voor wat betreft het nestspel. Vorig jaar had ik erg weinig duivinnen en was ik gebonden aan enkele motivatie doormiddel van neststanden. Ik ben een liefhebber van jaloeziespel. Zowel bij nestduiven als bij totaal weduwschap. Toen ik twee jaar programma in Franeker gespeeld heb probeerde ik ook met meerdere duivinnen op een doffer totaal weduwschap te spelen en dat ging uitstekend. Ik vind het een prachtig element binnen de duivensport, maar je moet er wel bij zijn als ze thuiskomen en elkaar de tent uitvechten.

De kwekers reageren goed op de DV Pigeonboost en zien er vitaal uit. Zie ik enorm veel verschil? Ik kan het nog niet zeggen omdat ze al gezond waren voordat ze van het kruidendrankje begonnen te nippen. Ik houd vinger aan de pols, maar ze zijn erg actief en zien er supergoed uit. Het zal dus toch een goede werking hebben.

Ik ben er wel aan toe dat de voorbereidingen voor het overnachtseizoen gaan beginnen. Momenteel is het veel te saai in “Fondhok Nijbuurt”, er moet actie komen!! ’s Morgens geef ik ze te eten en ’s avonds zet ik de spoetnik open en mogen ze naar buiten om te trainen of whatever. Ik roep ze weer in en geef ze weer te eten, gaap, slaapt u al? Ik zou het kunnen begrijpen. Nee dan midden in het fondseizoen, twee maal daags aan de bak, vlag erbij, rijden met het spul en goed eten. Spanning op mijn gezicht tijdens de laatste dagen voor inkorving, nog meer spanning als ze onderweg zijn en nog veel meer spanning als ze los gaan op vrijdag. Als ik er zo over schrijf kan ik niet wachten, het is beter dat ik weer lekker naar het voetbal ga kijken en een broodje kroket met knoflook ga eten en ja dat ga ik echt eten. Waarom? Vind ik lekker en mijn vrouw is aan het werk. Tot de volgende en ik hoop dat u op duivensportgebied momenteel spannendere weken beleefd dan ik.