7. mei, 2016

Trots

Ik ben nu een week geleden begonnen met het opvoeren van de trainingsarbeid bij mijn vliegploeg en ze doen het erg goed. Het trainen is niet elke dag fantastisch en je kunt duidelijk zien dat er nog geen enkele vorm aanwezig is. Ik heb de vorm ook proberen te drukken. Niet door de ploeg te verduisteren maar door zoveel mogelijk gebruik te maken van de kou. De hokken ’s nachts zo koud mogelijk laten worden is volgens mij een enorme vormdrukker die zijn werk in de maand april meer dan uitstekend heeft gedaan. Inmiddels mag over een aantal weken de vorm gaan komen en we zijn aardig op weg naar mijn zin. De duiven krijgen momenteel volle bak vliegvoer en dat de hele week. Alleen op zaterdag bij thuiskomt zit er ook kweekvoer in de bak. Sinds 2 mei ben ik ook begonnen met de tweewekelijkse Prange Suppe kuur en als alles klopt zou vanaf week 20 de training goed moeten zijn. Vorig jaar lukte dit, maar of het ook dit jaar lukt is natuurlijk de vraag. De duiven zitten nu nog niet op eieren en daardoor is de ene duif bij het inkorven veel lichter dan de andere, er wordt nog niet gestimuleerd om te eten en veel koppels hebben het veel te druk met verliefd zijn dan met eten. Ze voelden bij het inkorven op vrijdag dan ook lang niet allemaal even goed aan en een heel aantal waren zelfs licht naar mijn idee. Niet verwonderlijk te noemen en logisch gevolg van de cyclus waar ik nu in zit. We hadden vandaag een vlucht uit Heusden-Zolder en dat is voor mij 250 kilometer. Er werd gesproken over inversie tot de middag en dan is het meestal niet makkelijk. Ik heb een aantal late jongen mee die in hun geboortejaar eenmaal een taartvlucht hebben gedaan en verder niet. Zij hebben toch een behoorlijke achterstand en ik was benieuwd hoe het zich ging verhouden met de eerste echte pittige vlucht van dit jaar. Ik heb een merendeel jaarlingen en de rest varieert van 2 tot 4-jarigen. De duiven kwamen bij mij fantastisch en binnen een uur en 15 minuten had ik 45 van de 46 thuis. De laatste kwam anderhalf uur achter de groep aan en toen kon de klep dicht. Als ik dan om me heen hoor hoeveel goede duiven er nog missen en dat iedereen er wel een paar mist, ben ik zeer tevreden over mijn ploegje overnachters en blijken ze toch goed in hun vel te zitten. Ook de late taartjongen kwamen gewoon op tijd thuis. Ik ben dus een trotse duivenmelker!

Ik wil nog twee duiven in het bijzonder noemen. Ik kom zelf regelmatig bij Nanne Wolff om mijn duiven te laten controleren en we kunnen dan mooi over de overnacht praten. Afgelopen jaar heb ik van Nanne twee jongen gekregen uit zijn beste vliegers. Deze 667 en 678 doen het tot nu te super. Vandaag waren het mijn eerste en derde duif en ook de redelijk moeilijke vlucht met Noordenwind zaten ze bij mijn eerste vijf. Ik doe niet graag grote uitspraken of ik denk dat ik geen grote uitspraken doe, maar net hoe een ieder dit interpreteert, maar ik denk dat deze duiven wel eens hele goeden kunnen worden. Ze hebben alles mee en zijn volgens mij erg intelligent. Ik ga ze spelen op Brive als alles goed gaat, ik hou u op de hoogte van de verdere verrichtingen van deze twee toppers in de dop.

Half juni zult u een tweetal jongen van mijn First Price Pigeons koppel op duivenmarktplaats zien verschijnen. Ik heb er nu vier jongen uit gekweekt en ze zijn echt de moeite waard. Wil je nog wat versterking zou ik zeker proberen ze te bemachtigen. Het zijn echt super fijne duiven in de hand. De moeder is een 100% dochter van de ‘Jan’ van Arjan Beens en de vader is een kleinzoon van de Jan van Arjen Been en een kleinzoon van de ‘Jander’ en een macht van een doffer qua bouw en uitstraling. Een topkoppeling! Doe er u voordeel mee, mocht je alvast willen voorbieden dan kan dat via mijn mailadres: kapu_85@hotmail.com

Deze kwekers zitten nog steeds aan de Pigeon Boost van duivenvlucht.nl en ze doen het er super op. Ze zijn vitaal en kweken goed, ook de jongen zien er goed uit en het leggen gaat super.

Komende week wordt een drukke week qua werk en de duiven heb ik dan ook weinig tijd voor. Toch zullen ze ’s morgen en ’s avonds een uur moeten trainen en dus moet de baas weer vroeg opstaan vanaf maandag. Het wekkertje zal weer vroeg gaan de komende maanden, maar ik heb het er voor over en hopelijk komen de resultaten weer zoals in 2015, dan is het makkelijk volhouden. Ik wens een ieder weer succes komende weken met de voorbereidingen op weer een nieuw duivenweekend met voor ons de eerste Quiévrain, voor mij 350 kilometer en dus eindelijk een redelijke afstand. Laten we hopen op NO-wind en een lekkere 25 graden, ik zal Piet Paulusma eens bellen! Tot de volgende!