16. mei, 2016

Goede gevoel weg

Het goede gevoel is weg. Afgelopen week wilden de duiven slecht trainen bij huis en dat terwijl ze afgelopen zaterdag geweldig goed thuis kwamen. Ik dacht ook al oortjes te zien en dat duid toch op ornithose bij de duiven. Ik heb al van verschillende duivenmelkers gehoord dat hun duiven last hadden van ornithoseverschijnselen. Het is ook logisch met deze temperatuurswisselingen en vooral de koude maand april die we gehad hebben. Het is gewoon mogelijk om in Nederland in een week tijd de zomerjas, winterjas en regenjas aan te moeten. Desalniettemin een slecht gevoel over de training en dus besloten om niet in te korven, te zware omstandigheden voor duiven die niet topfit zijn. Ik heb iets gedaan tegen ornithose op advies van Nanne Wolff en ik moet zeggen dat ze nu sinds zondag goed trainen, maar ja wat zegt het. Mijn planning is naar de maan en mijn goede gevoel is weg. Ik vraag me af of ik de duiven op tijd goed krijg zoals ik ze wil zien voor Limoges. Het is dinsdag over twee weken inkorven en ik ben er bang voor dat ze dan niet top zijn. Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen, maar het gaat een hele uitdaging worden. Er gaan tussen de tien en vijftien duiven mee op Limoges en er zitten twee oude duiven bij en de rest zijn allen tweejarigen. Ze zijn als jaarling 1 a 2 keer gespeeld op de overnacht en de meeste hebben prijs gevlogen.

Natuurlijk zaterdag naar het songfestival gekeken en wat was onze Douwe goed, maar helaas geen top tien. Ik vond zelf het liedje van Oostenrijk erg mooi, maar smaken verschillen. Heeft natuurlijk niets met duiven te maken, maar ja momenteel een niet al te vrolijk hokje duiven op de Nijbuurt en dus zoek je je vertier elders. De duiven gaan deze week nog naar Middenmeer en dan vrijdag in de mand voor eenmaal Quiévrain. Kunnen ze toch nog een 350 kilometer klepperen.

Ik heb inmiddels dertien jonge duiven in het jonge duivenhok zitten en die fladderen al een beetje rond het huis. Altijd weer een leuk gezicht dat jonge grut, maar ik kan me er geweldig aan storen dat ze nog zo slecht luisteren. Laat ze nu dan ook alleen los als ze flink honger hebben en dus makkelijk weer naar binnen lopen. Er liggen nog een paar jongen voor mezelf en voor een aantal bonnenkopers hebben de kwekers nu alweer eieren gelegd. De jongen uit die ronde gaan naar alle bonnenkopers.

Ik wens u allen een fijne week en tot de volgende vrolijkere editie!