5. jun, 2016

Deceptie

Wat een prachtig weekend had moeten worden is een deceptie eerste klas. Het is nu zaterdagavond en Limoges is voor de tweede keer uitgesteld naar morgen. Hopelijk kunnen ze morgen lossen, de kenners hebben het er over dat het morgen kan maar ik ben er nog niet zeker van. Ik stoor me wel aan de enorm slechte berichtgeving die we krijgen. Over elke lullige vlucht worden enorme verhalen geschreven over de omstandigheden en verwachtingen en dergelijke maar over Limoges niets van dit alles. Zal wel te gevaarlijk zijn om uitspraken te doen. Ik zou nu graag wat meer informatie zien, ik reken niemand erop af als er geschreven wordt dat er morgen een 20% kans is om te lossen en dat het dan vervolgens niet lukt. Ik begrijp dat de kans dan groter is dat het dan niet lukt, we zijn niet achterlijk als duivenmelkers. Morgen lossen betekent in ieder geval dat de duiven zich zelf moeten redden bij thuiskomst, er moet gewoon gewerkt worden en dat is jammer, maar als we maar een vlucht hebben vind ik het goed. Heb overigens niets tegen op een ochtendlossing met deze wind. Is toch prachtig man, ze hebben toch minimaal twaalf uren vliegen en komen dan mooi in de avond thuis. Toch hoop ik natuurlijk dat ze morgen gewoon om 13.00 uur los gaan. Ik heb de St.Vincent ploeg afgelopen vrijdag nog meegenomen naar Zurich en daar losgelaten, nu gaan ze morgen nog een keer naar Middenmeer als het me lukt met de tijd die ik heb. Probeer er acht klaar te maken voor St.Vincent, de meeste zitten op 12-14 dagen broeden en ik heb een koppel die op een groot jong zitten bij inkorving. Ik heb dit bewust gedaan omdat het hier gaat om Famke Maria, die een 5e nationaal Cahors vloog op een groot jong. Kijken of ze nu weer kan stunten en een teletekst notering kan behalen. Momenteel zitten er nu twintig jongen en ik ben er erg tevreden over. Ze komen af en toe los en beginnen al leuk te vliegen. Ze gaan goed in bad en ik maak het hok verder niet schoon zodat ze goed kunnen wennen aan de omstandigheden die je ook in een mand hebt.

Ik moet zeggen dat ik erg schrok toen ik het aantal views van deze week zag. Elke week krijg ik een mail in mijn inbox met het aantal views en voor het eerst waren het er meer dan duizend. Erg leuk dat u allemaal de moeite neemt om mijn site te bezoeken en ik hoop dat u plezier beleeft aan mijn gekakel. Ik doe in ieder geval mijn best er iets leuks van te maken.

Ik had wel gehoopt nu met andere teksten te kunnen komen, met een mooie uitslag van mijn tien nestduifjes maar helaas. De duiven trainen momenteel echt goed, ze beginnen goed te worden, zijn zacht, gaan makkelijk in bad en stuiven door de lucht. De trainingsduur kan nog iets beter en de supervorm is er absoluut nog niet, maar die moet straks gaan komen na Brive maar we wachten af. Ze zijn gewoon in goede doen en heel stiekem denk ik dat de tien die naar Limoges zijn ons wel eens kunnen gaan verrassen. Ik kan het niet voorspellen, maar als ik er niet een op tijd krijg zou het me tegenvallen. Vooral de “112” was wel erg mooi en super gemotiveerd op zijn jong. Ik hoop niet dat de vijf nachten mand mij nu parten zullen spelen, we zullen het zien. Aangezien ik de aankomsten toch niet mee ga maken, richt ik me al op St.Vincent, laten we hopen op beter weer en gewoon een vlucht zonder al die blauwe sterretjes. Tot de volgende!