12. jun, 2016

Limoges en Sint Vincent

De kop is eraf, de eerste overnachtvlucht van 2016 is een feit, de klokken zijn gelicht en de uitslagen zijn definitief. Meteen teletekst gepakt met mijn 113, wat een topduifje is dat. Ze behaalde de eerste prijs is het inkorfcentrum in Holwerd tegen 216 duiven en de 7e prijs op teletekst tegen ongeveer 1400 duiven. Als jaarling vloog ze al een 24e NPO op Bergerac. Ik vertelde vorige week al dat het me zou verbazen als er niet een duif van mij op tijd zou zijn. Misschien een gewaagde uitspraak, maar ik had het gevoel dat het zou gebeuren en ik had een goed gevoel toen ik ze pakte om in te korven. Ze voelden supergoed aan en zijn gezond. Er werd goed getraind(kan altijd beter) en het was zwaar en dat kunnen mijn duiven. Natuurlijk een mooie prestatie waar ik trots op ben, maar we kunnen er niet al te lang bij stilstaan want de volgende overnachtvlucht zit er alweer aan te komen. Ik ben de duiven van Sint Vincent momenteel aan het voorbereiden voor een afstand van bijna 1200 kilometer. Ik vond een aantal duiven niet mooi rond en ben daarom een dag eerder begonnen met zwaarder voeren. Ik voelde vanavond al dat er iets meer vlees op begint te komen. Heb het ploegje afgelopen week nog met mijn collega meegegeven voor een lapvluchtje. Deze man woont in Elburg en dat zal toch een 90 kilometer zijn door de lucht en dus een mooi trainingsvluchtje voor mijn Sint Vincent ploeg. Het weer voor volgende week valt nog weinig over te zeggen, ik zie kaarten waar een hoop regen dreigt, maar ook kaarten waar het meevalt. Ik heb al zuidwesten wind gezien, maar inmiddels gaan er weer geluiden op van een noordenwind. De meeste kaarten geven overigens veel opklaringen op de vlieglijn en als het zo uitkomt zou je zeggen dat we een lossing op vrijdag kunnen verwachten, laten we het hopen. Als je duiven thuis komen op maandag is niets aan. De meeste mensen moeten gewoon werken en de meldingen kunnen daardoor aan het einde van de dag nog veranderen.

Ik moet natuurlijk nog terug komen op de trucjes voor Limoges zoals beloofd. Ik kan wel zeggen dat het volledig mislukt is. De 505 legde op maandag een ei en kon daarom niet mee naar Limoges. De 017, waar ik ook een trucje mee had uitgehaald heb ik tot op heden niet meer gezien, ook al mislukt dus. Het was blijkbaar geen vlucht voor trucjes. Op Brive heb ik er wel weer een paar in petto met een aantal jaarlingen, kijken of dat wel werkt. Ik kom hier volgende week voor het inkorven op Brive op terug met foto’s van desbetreffende duiven. Deze week zullen twee jonge duiven van mij op duivenmarktplaats verschijnen. Jongen uit de dochter van de Jan van Arjan Beens x Een kleinkind van de Jan en kleinkind van de Jander. Ik heb er zelf al vier uit gekweekt voor eigen gebruik en het zijn echt mooie jongen.

Nu op naar Sint Vincent, heb er negen die mee kunnen, maar ik zal een aantal doorzetten naar Brive. Iedereen succes met de koninginnevlucht, zou wat zijn om eerste te vliegen, blijven dromen of gaan we dichtbij komen…