17. jul, 2016

Dus zo voelt dat

Sinds dit weekend mag ik mij scharen in het rijtje van overwinnaars op een Nationale vlucht en wel van de gehele lossing(sector 3 + 4) vanuit Orange. Het begint nu een beetje in te dalen en dit was altijd een droom voor mij en nu is het werkelijkheid geworden.

Op vrijdag kon ik al slecht slapen en was ik maar onrustig. Ik had dinsdag met het inkorven al tegen Mia en Ruurd gezegd dat Johan(069) er zaterdag zou zijn. Tien duiven had ik klaargemaakt voor Orange en daaronder zat ook de 069, die ik Johan genoemd heb in de week dat Johan Cruijff overleed. Dit is vanwege zijn bijzondere ringnummer 14-1414069. Drie maal 14 en de leeftijd die Johan zou bereiken dit jaar. Vrijdag zag ik dat er duiven gevallen waren van Agen en rond de 1100 mpm maakten. Het zou dus kunnen om in de avond een duif te draaien tussen 23.00 en 24.00 uur. Ik kon er maar niet van slapen en heb regelmatig op de meldsite gekeken en zag dat er om 00.34 en om 01.13 ook nog duiven vielen. Ben toen ook maar bij het hok gaan kijken om 02.00 uur maar er was niks te zien. Kwart voor vijf uit bed gegaan en weer bij het hok gekeken, nog geen duif te zien. Het was enorm bewolkt en dan verwacht je geen duif maar het zat me niet lekker. Toch nog maar even op bed gegaan tot 05.30. Toen weer uit het raam gekeken en er zat niks. Mijn wekker nogmaals op 05.39 uur en toen weer uit het raam gekeken en ik zag wat bewegen!!! Het leek net of er een duif heen en weer liep in de spoetnik, maar dat kon toch niet. Ik had ook geen “piep” gehoord van het systeem dat in huis ligt met de overnachtvluchten. Toch naar beneden gestrompeld met de gedachte dat het een jonge duif van gisteren moest zijn. Op de klok stond Orange!! WAT!!! Snel naar de spoetnik en ja hoor het was de 069 die naar binnen wilde en voor het luikje stond te trappelen. Ik heb hem snel naar binnen gelaten en gemeld bij Simon Ijnsen op Ameland. Snel naar Erica gerend en haar wakker gemaakt met de duif in mijn handen. Er was immers nog niks in de sector en het bleek dan ook de snelste van sector 4. Later kreeg ik berichten door dat het ook de snelste was van sector 3 en dus van elke duif die vanuit Orange gestart was op vrijdagmorgen 07.15 uur. De vader van deze duif heb ik als ei gekocht bij Allard Dijkstra uit Sneek en is een Jellema duif uit dezelfde lijnen als Dirk(Hellas en Iris). De moeder is via George Kok hier verkregen en is een duivin van ht oude ZLU soort van Piet de Weerd uit de “Pietje”. Deze soort wilde ik hier in het noorden graag proberen en het is gelukt om er een vroege duif uit te kweken.

Ik wil iedereen bedanken voor alle berichtjes, bezoekje en belletjes. Het is geweldig om dit mee te maken en welke uitslag ik ook aanklik, overal sta je bovenaan, echt een bizarre conclusie. Nu weer het landingsgestel uit en op naar Cahors, want we moeten nog twee vluchten knallen en ik heb er nog een mooi ploegje voor zitten. Proberen om het seizoen mooi af te sluiten, kan in elk geval niet meer kapot. Tot de volgende!