7. aug, 2016

Kampioenschappen genoeg

Gisteren de laatste overnachtvlucht vanuit Bergerac vervlogen en zoals ik al eerder schreef heb ik gegokt op een vroege met de ervaren duiven. Ze stonden er niet super op, kreeg ze niet zo mooi zoals ik zou willen, maar er moet gespeeld worden en ook gedraaid op de zaterdag. Ergens was het te verwachten dat het moeilijk ging worden een vroege te draaien, en dat klopte ook achteraf. Uiteraard komen mijn ervaren duiven gewoon in de sub top thuis als ze niet in vorm zijn, maar de kopduif zat er niet in dit keer. Gegokt omdat ik er maar vier had uitgekozen en de rest hun welverdiende rust heb gegeven, zij mogen volgend jaar weer de eer verdedigen, het is namelijk een zwaar seizoen geweest en ik kon dat merken bij mijn vliegploeg. Dan moet je keuzes maken en hopen dat het goed uitpakt. Mijn 920 en Famke Maria hielden de eer weer hoog en spelen een 15e en 16e in het NIC. Famke wederom dit jaar niet gemist en zelfs een 9e Nationaal Perigueux gespeeld, haar tweede Nationale teletekstplaats op een Nationale vlucht. De 920 speelde vorig jaar een 16e nationaal op Bergerac en dit jaar was het wederom mijn eerste op het hok, Famke zat er echter slecht vijf minuten achter.

Voor de kampioenschappen heb ik helaas een hoop punten verspeeld op de laatste vlucht. In het Nic ben ik gelukkig toch voor het eerst 1e keizer geworden en dat wilde ik graag eens bereiken en het is gelukt. Ook 1e aangewezen en 3e onaangewezen. De 1e en 6e duifkampioen gaan ook naar mij, dit zijn Johan en Famke Maria, lijkt me een mooie koppeling voor een paar late jongen dit jaar. In het Nof vrees is dat ik mijn keizerkampioenschap vespeeld heb, de Comb. Rekker van harte gewenst met het kampioenschap. Ik zal een 2e plaats spelen en ook dat is goed. Wel de 1e aangewezen en vermoedelijk de 4e onaangewezen.

De jonge duiven heb ik inmiddels een stukje weggebracht en ik zal ze deze week nog twee keer wegbrengen, da zijn ze klaar voor Heino op 19 augustus. Ze zullen het hele natourprogramma afwerken en dan heb ik nog een aantal jongen voor de taartvluchten. Zal blij zijn als die vluchten over zijn en we rustig de rui kunnen gaan afwerken. Eerst lekker op vakantie!! Nog een week en dan gaan we, fijne week allemaal en tot de volgende!