19. aug, 2016

En weer door...

Na een onderbreking door een heerlijke vakantie die Erica en ik gevierd hebben in Duitsland, terwijl pake en beppe en onze Evie geweldig op onze kinderen hebben gepast, gaat alles weer beginnen in het Noorden van het land. Ik moet zeggen dat het toch een heerlijk gevoel blijft om een halve liter bier te bestellen met een lekkere curryworst. We hadden heerlijk weer en hebben heerlijk genoten van een viertal dagen Bielefeld. Een grote stad overigens dat Bielefeld met prachtige winkels en een mooie binnenstad met heerlijke terrasjes. Mijn vader heeft de verzorging van de duiven op zich genomen en dat was uiteraard prima voor elkaar. De oude duiven hebben hun rust verdiend en brengen allemaal nog een ronde laatjes groot. Deze zullen verkocht worden. Daar zullen onder andere twee jongen uit Johan x dochter Dirk bij zijn en een tweetal jongen uit Famke Maria. Ook Erica(113) kweekt nog twee jongen voor de verkoop. Ook heb ik een prachtig koppel jaarlingen op elkaar gezet die beide twee uit twee spelen in hun eerste jaar als overnachter op zowel Perigueux als Orange en dit waren toch pittige vluchten. Denk niet dat ze op duivenmarktplaats komen, maar zal ze zelf veilen is de bedoeling. Ik heb daarbij ook nog een paar jongen uit de kwekers. Heb nog twee kleinkinderen van de Jan van Arjan Beens en twee kleinkinderen van de 1e NPO Bergerac. Ook de vader van Johan brengt er nog twee groot. Ook ligt er nog een jong uit Dirk x kleinkind Dirk. Daarna gaan de duiven echt op rust en gaan de kwekers uit elkaar en kunnen ze lekker uitruien en zichzelf een mooi nieuw verenpak aanmeten. Het is voor iedereen een lang en bewogen jaar geweest met ups en downs. Zowel privé als op duivengebied natuurlijk. Zaak is om overal van te leren en er weer sterker uit te komen. Ik heb op duivengebied ook dit jaar weer enorm veel geleerd, maar ook geconcludeerd dat ik op de goede weg ben en dat is een fijne constatering.

Voor de kerst zal het hok een metamorfose ondergaan en krijg ik meer ruimte voor mijn vliegploeg. Het oude kweekhok zal door Hillebrand Klaver omgetoverd worden in een jonge duivenhok met ren er voor zodat ze makkelijk kunnen baden. Daar zal ruimte zijn voor 80-100 jonge duiven, ook al weet ik niet of ik er zoveel ga kweken. Het huidige jonge duivenhok wordt mijn jaarlingen hok en het vlieghok voor de oude duiven blijft hetzelfde. Hier zal ik voornamelijk oude duiven hebben zitten met een enkele jaarling. De kwekers zullen verhuizen naar een andere plek om hun kunstje te doen.

De jonge duiven heb ik afgelopen zondagmorgen nog naar Grou gehad en ik was ze nog net voor. In een dik half uur dus thuis over een 25 kilometer denk ik. Ze gaan vanavond voor het eerst de vrachtwagen in en gaan naar Heino, voor mij 96 kilometer. Ze gaan de hele natour mee en ik zal ze ook klokken voor de vereniging. Er is al bijna geen lid meer over die inkorft op de natour en daarom doe ik ze gewoon een chip om dit jaar. Deed het voorheen nooit, maar met de terugval van de leden en duiven vooral dit jaar voel ik me verplicht om dit te doen. Heb ze afgelopen jaar al vaker een aantal keer geklokt en denk dat ik het volgend jaar het hele jaar ga doen, alhoewel het niet mijn voorkeur heeft.

Mocht iemand overigens alvast informatie willen over de te verkopen duiven dan kan dat via mijn facebook, mail of telefoon. Ik hou het weer een week voor gezien en tot de volgende maar weer!