28. aug, 2016

Jeroen Dubbeldammetje

Ik ben een sportliefhebber en dan niet alleen duivensport. Ik kijk graag wielrennen, voetbal, Formule 1 en tijdens de Olympische Spelen vind ik alle sporten wel iets hebben. Zelfs het windsurfen waar ik als ik die gekken zie gaan langs de afsluitdijk niet eens een blik aan zal wagen vind ik mooi. Ook de paardensport was toch enorm spannend deze spelen met Dubbeldam die op twee honderdste van een seconde de barrage mist. Even voel je dan mee met zo’n man die vier jaar bezig is met iets moois en het dan verkloten op twee honderdste van een seconde, hoe zuur is dat. Ik voelde me ook een beetje als Jeroen Dubbeldam tijdens de laatste vlucht van dit jaar, Bergerac. Ik verknoeide daar meerdere kampioenschappen, maar wist er gelukkig wel net op tijd een paar veilig te stellen. Dacht slim te zijn om te gokken op een paar goede degelijke duiven die er altijd zijn. De arrogantie om er een paar mee te doen in het kader van dat ze er toch wel zijn op tijd en wellicht nog vroeg ook. Maar het ellendige was dat de vorm ontbrak en de duiven er net als de baas geen zin meer in hadden en gewoon middenmoot vlogen en dat kost een heleboel punten. Ach wat kan jou die kampioenschappen schelen zult u wel denken, je hebt een 1e Nationaal gewonnen van een gehele lossing, een droom voor de meeste liefhebbers. Totaal oneens, ik wil winnen!!! Ik ben megablij met de prestatie van Johan om een 1e te winnen van een hele lossing, formidabel, super, maar ik wil ook voor de tweede keer op rij keizer worden in bijvoorbeeld het NOF en keizer van Holwerd. Keizer van Holwerd is overigens wel gelukt, maar dat terzijde. Om de vlucht helemaal zuur te maken is er nog een goede doffer onderweg van Bergerac naar Sint Jacobiparochie, past in het weekend. Toch is er weer een mooie ploeg vliegduiven voor volgend jaar met zeer talentvolle twee jarigen volgend jaar die als jaarling al goed presteerden dit jaar. Ik heb er ook een aantal die twee keer mee zijn geweest en rustig twee keer binnen de eerste 15% van het aantal ingekorfde duiven aantikken. Veelal weer van eigen kweekhok en dat geeft een goed gevoel over de kweekwaarde van mijn kwekers en dat ik op de goede weg ben.

De late jongen hebben hun tweede vlucht gehad en het gaat moeizaam hoor. Ze komen verspreid over de gehele dag thuis en ook zondag kreeg ik er nog drie thuis. Inmiddels zijn er wel weer 28 van de 30 thuisgekomen en dat stemt gerust. Ze moeten als het een beetje kan nog drie keer mee en dan mogen ze de winterrust in. Daarbij heb ik nog een dertien jongen voor de taartvluchten en ook die zullen we nog een aantal keren inkorven als ik in de mogelijkheid ben.

Ook kweek ik nog jongen uit mijn beste vliegers en dan ook echt mijn beste vliegers. Jongen uit Johan, Famke Maria, Erica en ook uit de jaarlingen die beide twee keer prijs vlogen heb ik tegen elkaar gezet. Ook de kwekers zoals de vader van Johan, mijn dochter uit de Jan van Arjan Beens en ga zo maar door kweken nog een paar jongen. Mocht u alvast interesse hebben dan kunt u informeren naar de niet schokkende bedragen voor deze jongen. Ik zal ze in ieder geval allemaal verkopen. Ook twee prachtige jongen uit Johan, waarvan er momenteel nog 1 te koop is, echt een mooi beestje en een verrijking voor u kweekstal. Voor meer info of contact: kapu_85@hotmail.com of 0653988354, ook ben ik te vinden op facebook. Tot de volgende week!