4. sep, 2016

Nationaal weekendje

Het weekend van de nationale jonge duivenvluchten was dit weekend. Veel jonge duivenspecialisten kijken hier naar uit en bereiden hun ploeg hier perfect op voor, zij proberen te pieken op deze vlucht. Voor wat betreft de uitslag is het jammer dat er west in de wind zat, dan heb je hier aan de westkant geen kans. Ik ga er niet over zeuren hoor, heb er zelf immers geen mee, maar een mooie noorden of pal zuiden wind zou mooi geweest zijn en zou iedereen kans gegeven hebben. Wij hoopten hier vooral op een oosten of noordoosten wind natuurlijk, maar dat zat er niet in. De gebr. Homma zijn echte jonge duivenspecialisten getuigende de Koerier special die ik van hun gezien heb en ook dit weekend maken ze het weer waar met de snelste van het hele concours. Verder verdeelt de wind de prijsjes keurig richting het oosten, wat normaal is. Geen kans voor de toppers uit deze regio. 1e van 12.000 duiven??Het zegt mij niet zoveel, er waren er immers al 6.000 kansloos op donderdagavond. Tegenwoordig vliegen wij overnachters een 1e van 1.500-5.000 duiven en dat is nou eenmaal de tendens, maar die hadden wel allemaal kans om te winnen ongeacht de wind. Ik kan er nu over meepraten met een mistralwind uit het noorden en de hele afstand van 1018 kilometer een noordenwind en evengoed op de langste afstand een 1e winnen, wilt u nog meer bewijs? Ik heb natuurlijk gekeken op compuclub naar de eerste tien per afdeling en dan mis ik toch een paar bekende namen, ik zal ergens een nieuwsbericht gemist hebben waarom sommige toppers niet hebben ingekorfd. Toch zijn uiteraard een aantal vaste namen vertegenwoordigd zoals: Willem de Bruijn, Hans Dekkers, Hennie la Grouw, Lindelauf, v/d Pasch en wat dacht u van W.Klaverstijn Jr. met 1 duif mee en een 3e NPO spelen.

Daarnaast was er nog de najaarsklassieker vanuit Limoges. Een vlucht waar nauwelijks belangstelling voor is, vooraal boven de rivieren speelt dit totaal niet. In zeeland en brabant volgens mij nog aardig wat duifjes, maar als ik sommige afdelingen zie met 72 duiven dan vraag ik me af wat daar de lol van is. Voor Friesland ging het dit jaar niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Slechts 40 duiven heb ik in de wandelgangen gehoord en dat is inderdaad niet de moeite waard.

Op eigen hok zitten de vliegers lekker in de rui en op hun laatste nestje van dit jaar, de jongen worden verkocht zoals bekend. Ik heb Johan momenteel tegen Famke Maria zitten en vermoedelijk gaan ook deze twee jongen onder de hamer. Verder info zal volgen.

Daarnaast zijn de plannen voor de verbouwing van het hok zeer serieus aan het worden en zal nog voor de kerst alles klaar zijn. Dit zal ook wel moeten want ik wil vroeg kweken dit jaar, ook omdat ik iemand nog een ronde verschuldigd ben en omdat ik graag op de jonge duiven vluchten mee wil doen volgend jaar. Niet omdat ik denk dat het nodig is, maar zoals ik het nu doe gaat het niet goed. Ik verspeel te veel duiven en kweek niet op de juiste manier en niet uit de juiste duiven genoeg. Ik heb dit jaar voor het eerst duiven kunnen kweken uit de lijnen van de Jan en daar heb ik er vier uit gekweekt. Deze vier duiven zijn zomaar thuis. Ook uit de lijnen van Dirk, Johan en Famke komt het mooiste spul uit. Gelukkig heb ik ook nog twee jongen op de valreep voor mezelf gehouden uit Erica(113) want ook deze twee zeer late jongen werken de natour met gemak af. De duiven die ik aangeschaft heb op bonnetjes of op een andere manier bemachtigd heb doen het niet en verspeel ik te makkelijk. Blijf bij je eigen stam is voor mij het advies voor de komende kweekperiode. IK zal dan ook niet veel verkopen volgend jaar en de bonnen heb ik dusdanig op in moeten korten omdat het ten koste van mijn eigen toekomst gaat en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Nog even snel persoonlijk. Ik ben niet iemand die gauw zeurt, maar ik lig met spit al een week op bed en probeer wat rond te dolen. Dat maakt het voor een duivenmelker niet makkelijker. Mijn vader en broertje zijn gelukkig zo aardig om mijn duiven in te korven en mijn vrouw zet mij op zaterdag in een ligstoel met een bak koffie om op de duiven te wachten. Er is vordering, maar ik kan nog geen hokken schoonmaken, een strontbende dus, helaas is niet anders. Worden ze ook weer gehard door en er hoeven geen vroege prijzen meer gepakt te worden. Ik zou zeggen tot de volgende!! Voor de loting van de bonnen, hou mijn facebook in de gaten…..