4. okt, 2016

Doping en andere zaken

Even tijdje niets geschreven omdat ik er niet zo veel zin in had, maar bovenal omdat ik het enorm druk heb. Ik heb mijn studie WO Bedrijfskunde weer opgepakt en dan moet je aan de bak. Ik doe dit naast een meer dan full time baan, gezin en een tijdrovende hobby. Daarnaast probeer je nog een beetje te sporten en sociaal actief te zijn. Voordeel van deze studie is dat ik wat een student in drie jaar moet doen voor mij zes jaar mag duren, uiteraard omdat ik niet en full time kan werken en ook nog full time student kan zijn. Een mooie mogelijkheid om toch mijn Bachelor of Science en Master of Science te halen.

Nog even terugkomend op het verhaal rondom het aanklagen van de kuststrook.  De persoon heeft mij benaderd per mail met een beschuldigende vinger. Ik begrijp ook niet hoe ik het in mijn hoofd heb kunnen halen om me met deze zaak te bemoeien. Je gaat als blogger toch niet een mening geven over iets wat in je schrijfgebied ligt? Hoe kon ik zo stom zijn, mijn “oprechte excuses”. Ook schijn ik mijn vorige vereniging beledigd te hebben in het vorige stukje. Ik heb dit niet terug kunnen halen, maar mocht iemand zich beledigd hebben gevoeld bij de vliegende post dan, en dit zeg ik zonder cynische ondertoon, is dat niet de bedoeling geweest. Daarnaast blijf ik uiteraard bij mijn standpunt en is het te gek voor woorden wat deze man bezield heeft om te doen. Laten we hopen dat dit niet weer gebeurd en laten we ook hopen dat mensen het niet persoonlijk gaan maken. Helaas is dat nu wel gebeurd en dat is jammer. Ik heb de mails aangeboden aan het bestuur van de kuststrook en zij mogen bepalen wat ze daar mee gaan doen. Wat mij betreft mag iedereen het zien.

Komende zaterdag is de eerste prijsuitreiking van het jaar in Holwerd. Ons Nic gaat weer proberen om er een leuke middag van te maken en daar kijk ik naar uit. Het is altijd beregezellig geweest tijdens de vorige edities en hopelijk wordt het weer zo leuk. Ik stel aan het NIC een jong beschikbaar uit Johan x dochter Dirk en dit doe ik eenmalig. Puur omdat ik altijd met plezier in Holwerd kom om daar in te korven. Laten we hopen dat dit zo blijft in de toekomst. Daarnaast staat er op Toppigeons momenteel een schenking van een laat jong uit dochter Dirk x zoon Dirk(inteelt). Deze twee kinderen van Dirk zijn super gebouwd en de zoon is op Orange mee geweest als jaarling en vloog meteen een 173e NPO. De dochter heb ik niet gespeeld, zij is te mooi en wordt voor de kweek gebruikt. Ook Balk krijgt een jong hieruit en vermoedelijk zal die binnenkort ook op toppigeons verschijnen.

Komende maand februari zal ik mijn eigen verkoop houden op toppigeons. De meeste jongen zijn al gespeend voor die verkoop en worden zorgvuldig uitgezocht. Er zullen alleen jongen uit de beste duiven bijzitten die ook goed gebouwd zijn. Tot nog toe zijn goedgekeurd: Twee prachtige jongen uit Famke x zoon 863, twee jongen uit Johan x dochter Dirk, twee jongen uit 505 x zoon 505 en twee jongen uit de 16e Nat. Bergerac x super 904. Daar zal vermoedelijk nog een jong bijkomen uit Johan x Famke(eenmalig!!!) en twee jongen uit dochter Jan x zoon uit Jander en Jan.

De duiven zijn ondertussen lekker aan het ruien en krijgen vanaf maandag weer hun karnemelkkuur. Ik geef ze vitamineral, grit, roodsteen, eivoer(tip!!), rodivit. Voor mensen uit de omgeving Berlikum die iedere keer een kilo van het merk Cede kopen voor  €5,95, als je bij de balie vraagt om 4 kilo krijg je nagenoeg hetzelfde eivoerproduct voor 12 euro per 4 kg. Dat scheelt toch aanzienlijk! Ik vind het fijn om ze nu eivoer te geven i.v.m. de eiwitten en die hebben ze toch nodig om een nieuw verenpak aan te maken. Bij mij gaan ze op zondag altijd in bad en daar maken ze nog steeds dankbaar gebruik van en dat is toch een goed teken. De kwekers worden dit weekend toch echt gescheiden en mogen dan tot februari lekker rusten.  

Ik heb overigens bij vriend Sjaak Karsdorp, alias neef Sjaak een tweetal duiven gehaald uit zijn Halina x Hawking. Ben benieuwd wat de kweekwaarde van deze duifjes gaat worden. Toch weer twee kinderen uit een 1e NPO van een zware Marathonvlucht.  

Dan het dopingverhaal wat natuurlijk een hoop stof heeft doen opwaaien. De wildste verhalen doen de ronde. Van Voltharen Emulgel tot beschuldigende en onschuldige praktijken heb ik vernomen. Ik kan er geen oordeel over geven tot het bewezen is. Ik hoop natuurlijk dat het niet klopt en dat er geen sprake is geweest van verboden middelen. Het zou zonde zijn voor de sport en als het waar is moet de dader gestraft worden. Ik begrijp trouwens niet hoe je een duif die 1000 kilometer moet vliegen kunt stimuleren met bepaalde middelen, lijkt mij erg onwaarschijnlijk, maar waarschijnlijk weet ik er te weinig van. Laten we hopen dat het inderdaad een middeltje was om de roofvogels te plagen.

Mijn broertje heeft nog een paar jongen te koop uit de lijnen van Dylan(Sybesma/Klaver) en topper Mirakuru van Jan Hoogland. Voor iemand die voor een zacht prijsje nog een paar goede jongen wil hebben voor de kweek raad ik het wel aan. Ze zijn er nu nog. www.denwbuwalda.webs.com