26. okt, 2016

Echt oktober

U moet het me maar niet kwalijk nemen, maar ik ga niet overal naar toe dit jaar. Ik had allerlei plannen om van alles af te lopen, maar het gaat me niet lukken. Ik ga deze winter even niet sociaal doen op duivenvlak, het lukt gewoon niet. Soms moet je keuzes maken. Vandaag zei iemand nog tegen me dat duivensport geen hobby meer is, maar sport. Als het een hobby zou worden zouden we er mee stoppen. Ik kwam tot de conclusie dat dit ook voor mij geld, ik wil winnen en de duivensport echt als een sport zien. Natuurlijk is het mooi dat er nog mensen zijn die het zo zien, maar eigenlijk is het allang geen hobby meer. Ik accepteer het al lang zo en kan er zelf ook niet meer op een andere manier naar kijken.

De duiven genieten van hun welverdiende rust en hier en daar liggen nog een paar jongen die nog groot gebracht mogen worden. Deze gaan naar duivenvrienden of zijn verkocht of gaan naar verkopen. Er staat nog een jong op bonnenverkoop.nl onder de veiling van duivenvlucht en het andere late jong wordt zaterdag in Balk verkocht. Daarna is het bijna gebeurd met de bonnen, allen de vereniging en de kuststrook nog in december en dan is het klaar. Vanaf november gaat alles uit elkaar en mogen de oude duiven nog lekker doorruien. Mijn jonge duiven zijn nog met hun laatste pennetje bezig en zijn dan klaar met het samenstellen van het verenpak 2017.

Het is wel lekker dat de jaarlijkse rust weer is weer gekeerd in het duivenhok. Geen gestress meer met manden en rijden met de duiven of wekelijks naar het lokaal. Wellicht vind u mij een beetje een aparte, maar ik ben altijd blij als het over is en geef me er lekker aan over. Ik kan me dan niet meer opladen om nog aan de taartvluchten te beginnen of met late jongen te gaan rijden. Daarom gaat het volgend jaar ook helemaal anders….Ik vertel het volgende week, tot dan.