12. nov, 2016

H5N8

De vogelgriep is net als Sinterklaas en zwarte piet weer in het land. Voor ons duivenmelkers betekent het een ophokplicht en dat is voor mij geen grote moeite. In deze tijd van het jaar heb ik de duiven over het algemeen alleen af en toe in het weekend los. Dit is niet vanwege de roofvogel, alhoewel ik deze klojo wel vrees, maar vooral vanwege het donker worden rond 17.30 uur. Ik heb een baan met kantoortijden en daarbij veel extra uren in de avond vanwege bijeenkomsten maar dat is nu niet relevant. Daardoor laat ik de duiven alleen op zaterdag of zondag een aantal rondjes maken. Helaas kan dit momenteel niet, maar ik heb er ook geen enorme problemen mee. Wellicht is het wel lichtelijk overtrokken om onze atleten binnen te houden, maar we doen het er maar mee.

Donald Trump is gekozen tot president van de Verenigde Staten. Jaja dat had niemand zien aankomen en ik had het ook niet verwacht, maar het is wel gebeurd. Deze clown heeft het toch geflikt en laten we hopen dat hij op een iets behoudenere manier leiding kan geven dan dat hij getoond heeft tijdens het winnen van stemmen. We moeten natuurlijk niet vergeten dat het daar puur om ging en hebben we niet allemaal wel eens iemand geïmiteerd om leuk over te komen? Maar als Trump het doet is het ineens asociaal. Deze man zou perfect passen bij Voetbal Inside en eigenlijk hadden we kunnen weten toen zij de televzierring wonnen dat Donald Trump president ging worden.

Ik hoorde net dat de afdelingsvergadering een soort van formaliteit is geweest, maar dit heb ik van 1 bron en ik weet dat het dan niet een betrouwbaar onderzoek is. Mocht u het dus ervaren hebben als een andere bijeenkomst dan zoals ik omschrijf dan is dat akkoord. Vervelend vind ik dat onze voorzitter momenteel door een mogelijke moeilijke fase gaat. Ik hoop dat het meevalt en dat hij er snel weer boven op is. Sterkte van mijn kant in ieder geval.

De duiven worden hier nu eenmaal per dag verzorg en ik breng dan ook niet zoveel tijd met ze door. Jammer, maar ik heb de tijd ook niet om lekker te keuvelen met mijn gevleugelde vrienden. Dit halen wij altijd weer in gedurende de zomermaanden. Ik breng dan vele uren in het duivenhok door en ben er tot 23.00 uur te vinden in de laatste dagen voor het inkorven van een Nationaal concours. De duiven zijn gescheiden en kunnen lekker de rui doorkomen in alle rust. Ik wen u weer een fijne week en tot de volgende.