29. nov, 2016

Nostalgie

Leuk om de reacties te lezen van iedereen over mijn blog van vorige week. Ik heb niemand gehoord die de huldiging geslaagd vond en als het over nostalgie gaat krijgt iedereen een warm gevoel van binnen. Waarom verlangen we toch altijd terug naar de oude tijd? Wat is dat toch met nostalgie en vroeger? Vinden we het dan niet leuk om nu te leven of zijn we bang voor wat komen gaat? Ik vermoed dat dat laatste toch bij veel mensen het geval is, ook binnen de duivensport. Waar gaat het heen en vooral hoeveel leden blijven er nog over. Ik ben daar zelf ook regelmatig bang voor. Ga op de komende tentoonstelling van je club maar eens zitten en tel bij elk lid dertig jaar op en streep dan de namen maar eens door van de mensen die er dan hoogstwaarschijnlijk niet meer zijn. Het zal je niet verbazen dat er behoorlijk wat weg zullen vallen. Vroeger was alles beter wil ik niet zeggen, maar vroeger was er wel meer hoop en was er een florerend geheel rond de duivensport. De arbeider die niet veel te besteden had begon met duiven en er waren heel wat arbeiders die elkaar daar mee aanstoken en zo kon de duivensport floreren. Nu hebben we alleen nog maar managers en ondersteunende managers en die hebben toch geen behoefte aan de duivensport. Die hebben überhaupt geen tijd om ’s middags de duiven los te laten want die moeten de nanny nog uitbetalen op wat voor manier dan ook. De managers die dan nog duiven hebben spelen de overnacht, althans ik. Ik moet ook helaas bekennen dat tijd daar een van de voornaamste redenen voor is geweest. Er wordt toch van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent en als een vergadering aan het begin van de avond uitloopt wordt er van je verwacht dat je blijft en als je aankomt met de vraag of je weg mag naar je duiven denk ik dat hoongelach je ten deel zal vallen. Ik hoef me daar nu niet meer druk om te maken met mijn systeem. Je kunt dus als druk baasje gewoon duiven houden en als je veel reist neem je ze toch even mee, dan hoef je ze ook niet meer bij huis los te laten. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en je moet je niet blind staren op obstakels op je weg naar succes maar hoe je daar omheen komt. Tuurlijk zou ik ook het liefst dubbel weduwschap spelen en vroege jongen hebben, maar dan moet je in de ochtend de tijd hebben en het liefst om 16.00 uur weer thuis zijn om drie ploegen los te laten. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik het nestspel ben gaan waarderen. Het is toch het meest natuurlijke spel en het is gezellig op het hok. Er liggen jongen in de schaal en de duiven die verliefd zijn zitten lekker de hele dag bij elkaar. De doffer en duivin hoeven zich allen maar druk te maken om de verzorging van hun nestje en daar word de duif zichtbaar gelukkig van.

Inmiddels beginnen de meeste late jongen voor de verkoop vorm te krijgen. Ik begrijp dat het voor veel mensen lastig is om duiven van een plaatje te kopen met een stamboom en doe dit zelf ook niet graag. Het blijft een gok wat je in je handen gedrukt krijgt van de koerier en dit is mij meerdere keren tegengevallen. Om dit te voorkomen wil ik u graag de gelegenheid geven om de duiven te bekijken van tevoren. Ik wil hiervoor iets organiseren mochten er veel belangstellenden zijn zou dat leuk zijn, maar dit moeten we dan op afspraak doen. Ik denk aan een inloopdag in het weekend in januari of begin februari. Mochten er mensen zijn die hier interesse in hebben dan hoor ik graag van u via de mail: kapu_85@hotmail.com of via facebook mag u mij een privé bericht sturen en ik zet u op de lijst en hou u op de hoogte van de dag wanneer het zal zijn. De duiven zullen u niet tegenvallen dat kan ik garanderen. De duiven die verkocht zullen worden zijn uit mijn allerbeste duiven en soorten, voornamelijk kruisingen Jan Ernest en Jelle Jellema. Maar er zitten ook twee prachtige jongen bij uit mijn inteelt “Jan” koppel van Arjan Beens x inteelt “Super van Geel” van de gebr. Limburg. Wat dacht u van inteelt Johanna(505), die al drie keer eerste 100 speelde en moeder is van 7e en 24e Nat. Natuurlijk jongen van Famke Maria en van Johan x dochter Dirk, maar ook rechtstreeks uit Dirk en de topkoppeling Famke x Johan. Kortom genoeg om te bekijken.

Dan wil ik u nog wijzen op de bonnenverkoop van onze vereniging die loopt t/m vrijdag met 24 echte topbonnen. De verkoop staat op www.bonnenverkoop.nl

Als laatste nostalgiepuntje zou het wellicht leuk zijn om allemaal weer eens op een ouderwetse manier te klokken. Op de fiets met de gummiringen in de mond kan natuurlijk niet meer bij de meeste clubs, maar laat iedereen eens op een trainingsvlucht met gummiringen klokken. Weer ouderwets inkorven met zijn allen, zweet op de kop en op zaterdag met zijn allen de klokken lichten in twee ploegen en gezellig bbqen na de tijd of een film kijken met commentaar van Cees Donker, lijkt me een heerlijk weekend om jaarlijks naar uit te kijken. Ik wens u een fijne week en tot de volgende!