5. dec, 2016

Nationaal

Drie nationale lossingen met heel Nederland. Daarbuiten nog vier andere concoursen georganiseerd door de Nu in combinatie met de afdelingen. Dat zou dan Limoges, Orange, Ruffec en Cahors zijn. Wat mooi is dat er tussen de drie Nationale lossingen drie weken zit en er dus tijd genoeg is voor de nestspeler om met dezelfde duiven aan deze drie concoursen mee te doen. Er zijn uiteraard mensen die de duiven vier tot vijf maal inkorven, maar ik ben daar geen voorstander van. Ik had persoonlijk liever Nationaal St.Vincent niet als eerste maar als tweede Nationale vlucht gehad, maar dat gaat blijkbaar niet. We beginnen dus op 16 juni met St.Vincent, op 7 juli Dax en op 28 juli Bergerac. Ik vind het een goed idee om deze drie Nationale vluchten op deze manier aan te kleden, met een echte Nationale lossing. Daarbij is er dezelfde keus in vluchten met een vroege Limoges, Orange(o), Ruffec en Cahors naast deze drie Nationale vluchten. Ik heb misschien het idee van het jaarlingenconcours over het hoofd gezien, maar dat zou bij een Nationaal Dax natuurlijk prachtig passen en ook motiveren om jaarlingen te spelen. Ik sta werkelijk positief tegen deze opzet en moet de mannen van het NPO dan ook een groot compliment maken voor het samenstellen van dit programma voor de overnachtspeler. Ik heb nog een tijdje getwijfeld of ik het wel goed vond dat we van vijf naar drie Nationale vluchten zouden gaan, maar ik vind het geen probleem. We hebben immers nog vier andere vluchten van de NU en dat vind ik genoeg.

Afgelopen vrijdag hebben we de tentoonstelling gehad te Franeker. De opkomst was helaas mager en dat was een tegenvaller. Ook een aantal eigen leden nemen niet meer de moeite om te komen en dat is te betreuren. Een select groepje doet zijn best om er iets van te maken en men komt gewoon niet. Gelukkig waren er een aantal mensen van buitenaf, maar ook niet veel. Voor volgend jaar maar weer iets nieuws bedenken, wellicht een nieuwe vorm van tentoonstelling met forum of handkeuring o.i.d. We gaan er weer over nadenken.

Komende zaterdag is de prijsuitreiking van de afdeling Friesland alweer en daar gaat mijn broertje gehuldigd worden. Zelf heb ik dit keer niets in de afdeling gewonnen, maar wel in de sector. We gaan lekker aan de stamppot en ik mag voor BOB spelen deze keer, het is Willem zijn feestje en hij heeft het verdiend. Hij vliegt geweldig met een kleine accommodatie en is nog niet zo lang bezig. Goed bezig broertje!

De week na de afdelingskampioenschappen hebben we de prijsuitreiking van de Kuststrook en ook dat belooft weer een gezellige avond te worden zoals elk jaar. Dan moeten we nog een weekje werken en gaat de vakantie in van twee weken. Ik ga in de vakantie o.a. bij Gert Jan Beute langs om mijn jaarlingen weer te laten beoordelen(lees: niet uitselecteren, maar beoordelen) en ook staat er nog een hokbezoek bij Coen van Haarlem op het programma. Ik heb er nu al zin in. Tot de volgende!