26. dec, 2016

Lekker plannen in de winter

Met het nieuwe vliegprogramma op zak ben ik eens gaan plannen voor 2017. Welke duiven moeten er naar welke vluchten. Het blijft altijd leuk om in de winter hier eens lekker voor te gaan zitten. Toen ik met mijn lijstje bezig was heb ik een aantal zware beslissingen moeten nemen. Ik heb mezelf verplicht om mijn drie beste vliegduiven op het kweekhok te plaatsen. Het gaat hier om de 1e Nationaal winnaar van Orange “Johan”, “Famke Maria” met o.a. een 5e Nationaal en een 9e Nationaal. Maar op dit moment ben ik voor 80% zeker om mijn geliefde “505” op het kweekhok te zetten, inmiddels omgedoopt tot Aisha. Ik heb er in 2014 twee duiven uit gekweekt en die doen het super. De “113”(Erica) is een dochter van haar en vliegt een 7e NPO, 24e NPO en 72e NPO. De “435” is de nestmaat van de “113” en vliegt dit jaar als 2-jarige doffer drie maal prijs van drie maal zetten waaronder St.Vincent. Nu in 2016 heb ik er een tweetal late jongen uit gekweekt voor de verkoop op toppigeons en ik wist niet wat ik zag. Wederom twee prachtige jongen met geweldige ogen en super van bouw. Vooral het oog van de “146” is fenomenaal. Ik heb mezelf voorgenomen om dit soort signalen niet te negeren en een duif die zo geweldig vliegt en kweekt als “Aisha” moet je koesteren.

Ik heb alle kwekers inmiddels op een ander adres zitten zodat ik zelf meer de handen vrij heb om met de jonge duiven en oude duiven aan de slag te gaan. Door de keus om een aantal goede vliegers op het kweekhok te zetten wordt ik volgend jaar kwetsbaarder dan ooit, maar ik denk dat ik er uiteindelijk sterker van wordt. Ik wil in 2017 een ronde jongen kweken zodat ik zeer binnenkort aan de ZLU vluchten mee kan doen. Ik wil proberen links en rechts meer en meer duiven te kweken die dit aan kunnen. Mijn kweekhok moet bestaan uit duiven uit topvliegers of topvliegers zelf en dat begint al aardig vorm te krijgen. Qua ervaren duiven van drie jaar of ouder heb ik er voor volgend jaar slechts acht zitten, Daarentegen heb ik zestien tweejarigen en natuurlijk een twintigtal jaarlingen. Deze ploeg zal het moeten doen en helaas gaan de duiven die het het beste hebben gedaan op het kweekhok en wordt het afwachten wat ik dit seizoen kan presteren met een soort van nieuwe ploeg.

Vermoedelijk gaat er al vroeg gekweekt worden dit jaar en ik probeer een ploeg van tachtig jonge duiven te kweken en wellicht kan er volgend jaar al een groep naar Bordeaux jaarlingen, althans dat is de bedoeling. Laten we woensdag eerst maar eens naar een van de beste ZLU hokken gaan om te kijken wat er voor nodig is om succesvol te worden op deze vluchten. Voor iedereen verder fijne feestdagen en een mooi uiteinde gewenst! Tot de volgende!