6. jan, 2017

Nieuwe start

Heeft u naar het darts gekeken? Wat een fantastische wereldkampioen is die Michael van Gerwen. Groot respect voor zo’n atleet of nou ja voor zo’n sporter of nou ja knap dat hij elke keer in dat kleine vakje kan gooien. Ik ben persoonlijk een veel grotere fan van van Barneveld, maar die komt te kort en mag blij zijn dat hij de halve finale gehaald heeft.

Afgelopen week hebben we het hele duivenhok verbouwd. Er is een gedeelte van drie meter afgebroken en opnieuw opgebouwd en de voorkant is volledig vernieuwd. Dit allemaal dankzij Hillebrand Klaver van Bouwservice Klaver Tzummarum. Echt een vakman pur sang en ben blij dat hij tijd had om bij mij een week aan de slag te gaan. Volgende week de afrondende fase en dan heb ik straks een mooie afdeling voor mijn jonge duiven van drie meter bij twee meter met een grote ren er voor. De jaarlingen kunnen dan in het middelste hok zitten en de oude duiven mogen in het rechtste hok bivakkeren. Momenteel zitten er nog late jongen tussen de duivinnen voor de verkoop op toppigeons in februari en die mogen eerst op het nieuwe hok zitten voor een maand. Uit de vader van Johan(Jellema lijn x Piet de Weerd) heb ik twee prachtige doffers gekweekt. Echt twee aanraders voor uw kweekhok. Het zijn de 1025131 en de 1025 132 (schalie en donkere kras). De verkoop op toppigeons is uniek. Volgend jaar wordt er niet meer verkocht. Ik heb bonnen moeten schenken en die wil ik zsm afhandelen en daarna gaat de marktkraam dicht. De duiven die gekweekt worden komen bij mij op het vlieghok en uit de topkwekers verkoop ik voorlopig niets. Wellicht nog wat late jongen eind volgend jaar, maar ook daar twijfel ik ten zeerste aan. Mocht u duiven uit Johan, Famke, Dirk, ouders van Johan of uit inteelt Aisha en inteelt Jan willen hebben dan kan dat in februari en daarna is het niet meer mogelijk.

Ik heb al veel jonge duiven voorbij zien komen en alle eieren zijn uiteraard weer bevrucht bij iedereen. Bij mij begint het zo langzamerhand weer te kriebelen en vanaf februari mogen de kwekers aan hun eerste ronde gaan beginnen. De jonge duiven gaan dan dit jaar het hele jonge duivenprogramma afwerken. Gelukkig heb ik nog een handklok, kunnen ze mooi alvast aan de gummiringen wennen of zouden ze bij de ZLU dan echt met hun tijd mee gaan. Het zal mij benieuwen, maar als ik het stukje van de NPO voorzitter lees heeft hij al afscheid genomen van deze manier van klokken en vervolgens wel de overnachters verplichten hun duiven over de antenne te halen, mooie combi!

Morgen maar eens proberen bij de prijsuitreiking van de sectorale kampioenschappen te komen. Ik mag me gelukkig weer melden als een van de weinigen hier uit het noorden van Friesland. Vorig jaar ook al geen noordwesterlingen bij de eerste tien, hopelijk volgend jaar meer uit deze hoek die goed scoren in sector 4.

Ik wens u allen tenslotte het allerbeste voor 2017.