13. feb, 2017

Veiling op toppigeons

Nu is het dan toch echt begonnen, de veiling van elf streng uitgeselecteerde jonge duiven uit mijn allerbeste duiven. Er zitten twee halfbroers van Johan bij, Drie kinderen uit Johan, Drie uit Famke Maria en zelfs een jonge duif uit Famke Maria x Johan. Ook nog twee kinderen uit inteelt Aisha en twee kinderen uit mijn inteelt Jan koppel van Arjan Beens. Kortom het allerbeste.

De duiven zitten bij mij nog lekker op rust en mogen zeer binnenkort hun eerste rondjes weer draaien boven Sint Jacobiparochie. Dat is altijd een spannende tijd aangezien de kromsnavel graag van de gelegenheid gebruik maakt om een maaltijd te scoren. Ik kan ze in de wintermaanden dan ook niet los hebben, kost me gewoon te veel duiven en dan wacht ik liever een tijdje. Ik geloof ook wel dat de duiven even lekker tot rust komen in zo’n periode. Ik heb ook geen zin om het hele jaar keihard door te gaan, ook wij hebben vakantie nodig af en toe. Het wordt voor mij een spannend jaar nu ik Aisha, Johan en Famke Maria op het kweekhok heb geplaats. De nieuwe garde zal van zich moeten laten horen en ik ben benieuwd welke duiven het waar gaan maken. Je hebt altijd een paar favorieten zitten waar je hoge verwachtingen van hebt. Zo heb ik een prachtig halfzusje van Johan zitten, die als jaarling al prijs vloog op perigueux en op Orange had ze ook prijs. Deze duivin is weer een aparte en als een jaarling twee keer prijs vliegt op de overnacht en vooral op deze moeilijke vluchten kun je verwachten dat ze als tweejarige ook weer haar prijsjes pakt en hopelijk doet ze haar halfbroer na.

De NU hield afgelopen zaterdag haar jaarlijkse prijsuitreiking en ik mocht mijn diploma op komen halen in Enter(twee uren rijden). Ik ben er samen met mijn vader heen geweest en we schoven aan bij Arie Dijkstra, Jelle Kooistra, Piet Oldenburger, Gerard Kok en de vrouwen. Het werd een hele leuke gemoedelijke middag in een beetje Duitse sfeer. Heerlijk gegeten en een leuke prijsuitreiking gehad. Wat is het toch leuk om een hele dag over duiven te praten. Weet ik ook eindelijk waar de naam Okidoki vandaan komt.

Ik hoop dat iedereen weer een fijne week heeft en tot de volgende!