20. feb, 2017

Finaleweek

Deze week is de finale van mijn veiling op toppigeons. Het is de enige kans om een jong vanuit mijn beste duiven te bemachtigen. Het is ook de enige kans om een duif van Johan, Famke Maria, Aisha, vader Johan of uit mijn Inteelt Jan koppel te bemachtigen. Daarna ga ik voor mezelf kweken. De jonge duiven komen op mijn vlieghok en moeten zorgen voor nieuwe prestaties. Wees er bij want na zondag is het gebeurd met de veiling.

Dan naar Gert Jan Beute geweest met mijn twintig jaarlingen van het vlieghok en 1 toekomstige kweekduif uit de 1e NPO Orange 2013 van Sjaak Buwalda. De duif van Sjaak kreeg een 7,5. Mijn vliegploeg werd geweldig beoordeeld met 17x een acht of hoger!!! De overige drie kregen allemaal een 7,5. Een geweldige beoordeling en het geeft vertrouwen voor de toekomst. Er werden nog vele verhalen verteld en Gert Jan vertelde dat de meest mannelijke duivinnen vaak je betere duivinnen zijn, erg leerzaam en ik ga er op letten.

In Friesland is er toch een hoop aan de hand op bestuurlijk vlak. Jaap Koehoorn wordt afgeserveerd heb ik begrepen door Albert de Jong en deze man heeft persoonlijk gezorgd voor twee nieuwe kandidaten na de sluitingstermijn om je aan te mogen melden voor het voorzitterschap.  Nu kan ik zelf onmogelijk beoordelen of het waarheid is, maar als het zo is worden er rare spelletjes gespeeld. Ik heb wel uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Theo Boelens er eigenlijk geen zin in had, maar daar ben je toch altijd zelf nog bij. Albert de Jong heeft zijn reputatie al niet mee met zijn verleden bij het NPO en laten we hopen dat hij zich niet voor de zoveelste keer brand. Ik ben zelf het Pigeonvillage verhaal nog niet vergeten en die schadepost hebben we toch echt moeten slikken. Laten we hopen dat het allemaal met een sisser afloopt en dat Koehoorn gewoon een kans krijgt in een stemming met Simon Kuipers en als Theo echt geen zin heeft, moet hij zich terugtrekken. Simon Kuipers lijkt me overigens een zeer geschikte man voor de functie. We wachten af, de brief van Koehoorn is in elk geval veelzeggend.

De kwekers zitten momenteel lekker op hun eitjes en over een week zullen de eerste jongen ter wereld komen. Deze week de ringen maar eens ophalen en kijken welke serie er voor mij beschikbaar is. Ik vind het altijd leuk om de nieuwe ringen weer in huis te hebben. Het is toch altijd een teken van hoop voor de toekomst en rood is mijn favoriete kleur. Hopelijk zit er weer een kampioentje bij. Ik wens u allen een fijne week en vergeet niet mijn veiling te bekijken op www.toppigeons.nl  Loopt tot zondag!!!