18. mrt, 2017

Zure druiven, zwarte bananen en misschienisappels

Wat is het toch jammer dat iedereen altijd maar wat roept. Ik kan me normaal gesproken prima beheersen op social media, maar soms is er toch weer iemand die net de verkeerde snaar raakt. Laat je niet gaan Klaas denk ik dan altijd, deze man kan gewoon niet zo goed nadenken of ziet het grotere plaatje even niet. Wat mij enorm tegen de borst stootte was dat iemand die ik al langer overal negatief zie reageren nu iets zei over overnachters. Meneer vond dat de overnachters niks voor de clubs en samenspelen over hebben, kortom alleen maar aan zichzelf denken. Dan vraag ik me altijd af waar je dat op baseert. Je ziet dit vaker in de maatschappij bij bepaalde groepen. Mensen horen iets of maken iets mee waarop zij de rest van hun leven hun mening baseren. Als iemand bijvoorbeeld beroofd wordt door iemand met een Noord Afrikaans uiterlijk is de kans groot dat hij de rest van zijn leven daar een vooroordeel over heeft. Waarschijnlijk is er een overnachter binnen of buiten de club, maar in de kennissenkring van meneer, die ooit iets geroepen heeft of niet mee wil helpen. Daardoor is elke overnachter iemand die niets voor de club wil doen. Toch kan ik er slecht tegen als je dan zelf een twintigtal bonnen schenkt volledig belangeloos, waaronder ook de kuststrook waar ik niets kan winnen of andere verenigingen waar ik niets mee te maken heb. Word denk ik dan maar tijd om daar mee te stoppen.  Ach zo wordt iedereen wel eens teleurgesteld. Toch denk ik dan weer eens om te stoppen met dat stomzinnige facebook, waar iedereen elkaar maar blijft kwetsen. Als je dan verder kijkt en weer een leuk filmpje ziet van duivensport op een dak in Amerika wordt ik weer vrolijk en zie ik weer in wat een verbreding het is van je horizon. Laten we daar maar aan vast houden.

De kwekers komen deze week weer op eieren en mocht u een bon hebben gekocht, ja overnachters schenken ook bonnen, dan kan u een koppeltje komen halen. Even melden via de mail, messenger of ouderwets via de telefoon.

Mijn grote vriend en toekomstig duivenmelker Joan van 12 jaar krijgt vrijdag zijn promotiehokje van de NPO en kan dan eindelijk beginnen met zijn eigen duiven. Ik begeleid Joan al bijna een jaar en nu mag hij zelf duiven hebben van zijn moeder en ik zal hem helpen om zo snel mogelijk een eerste plaatst te vliegen in de club. Wie zei er ook alweer dat overnachters niets voor een ander over hebben?  Sybesma/Klaver schenken een jonge duif aan Joan en ook Dirk en Willem Buwalda, wie wil er ook een jonge duif geven in april, zodat hij straks 10 programmaduiven heeft om de natour mee te vliegen?

Dan gaan we bijna van start met de eerste trainingsvlucht en mijn duiven zijn al in redelijke conditie om dit aan te kunnen, mits de temperatuur goed is. Ik was al van plan om te klokken, dus het verhaal van het over de antenne halen is voor mij geen probleem. Niet dat je de club er mee helpt, zoals sommige mensen zeggen, maar we moeten er aan geloven. Financieel maakt het niets uit en de overnachters komen toch niet in het spel voor, maar goed wij gehoorzamen wel aan de wil van het NPO.

De duiven van mijn verkoop zijn inmiddels bij de kopers aangekomen en ik krijg erg leuke reacties van de kopers op de bouw van de duiven en dat ze er zo tevreden mee zijn. Dat geeft je een goed gevoel en maakt me blij. Ook een leuk mailtje uit Frankrijk van Michel, die twee van mijn duiven kocht en zeer tevreden was met de duiven. Het mailtje was in het Frans, maar gelukkig heb ik een beetje Frans gehad op school en kon ik het lezen. Leuk om te zien dat de duiven naar Amerika, Calvin good luck mate! Frankrijk, België, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland gaan. Ik hoop dat er een paar toppers uit geboren worden. Tot volgende week!