2. apr, 2017

Niets is sterker dan dat ene woord

De dag van de klassieker vandaag. Nee niet Barcelona of de koninginnevlucht St.Vincent, maar 020- Feyenoord. Zoals iedereen vermoedelijk wel weet is Feyenoord mijn clubje. Ik zat samen met buurman Ids klaar voor een stomend en briesende Feyenoord selectie. Vilhena en Elia zouden niet mee doen, maar de rest zou het klusje toch gaan klaren. Eindelijk zouden we gaan winnen in de grafbak van 020, die betonnen tombe zonder sfeer. Na 9 minuten valt Jorgenson al uit en ook Karsdorp vat na 45 minuten geblesseerd uit. Als na 21 seconden Kuipers veel te makkelijk en uiteraard onterecht een vrije trap aan de hoofdstad geeft vliegt dit zondagsschot er uiteraard in. Ik had nog gezegd tegen Mario dat hij Schone moest meenemen van NEC naar Feyenoord, maar niet willen luisteren natuurlijk. Daar zijn wij helaas nooit meer overheen gekomen, tot gelukkig de opleving van Kramer in de 91e minuut. Dat scheelt toch weer twee doelpunten en levert ons een extra punt op in de strijd om de titel. Met Go Ahead, Utrecht en Heracles thuis en Excelsior, PEC en Vitesse vlak voor de bekerfinale uit moet het goed komen. Voor de 020 fans een leuke dag vandaag, maar het gaat natuurlijk helemaal niet tellen als je van PSV verliest en alsnog derde wordt, laten we het hopen.

Dan de duiven, want we zijn begonnen hoor. We hadden een opleervlucht vanuit Heino en het werd een prachtige vlucht. Ik hoor sommige mensen roepen dat het onzin is om onnodig kilometers te maken met je oude duiven door ze in te korven op Heino. Ooit gehoord van ritme voor een vitessespeler en late jongen die nog nooit ingekorfd zijn in 2016. Denk ff na voor je weer iets roept, maar dat blijft lastig voor de meeste mensen omdat ze alleen naar hun eigen situatie kijken. Er zijn ook mensen die andere manieren hebben en die winnen ook vluchten hoor, misschien wel meer.

Hier kwamen er soms groepen van zeven duiven tegelijk thuis, een fantastisch gezicht. Als overnachter ben je lang wachten gewend en dan is dit ook wel eens leuk, maar om 10.30 toen ik een bakje koffie pakte en er nog maar een paar moesten komen wist ik alweer waarom ik de overnacht zo mooi vind. Ik haal geen kick uit een serie, maar uit een duif die 1000 kilometer vliegt en thuis komt op een mooie tijd en mij verrast. Dat is waar ik het voor doen en dat is wat ik mooi vind. Ik zal nooit meer vergeten dat in 2013 mijn Dirk aan kwam vliegen en een 10e NPO pakte op mijn tweede overnachtvlucht ooit. Het duurde twee uur voordat de volgende duif zich melde in ons NIC en ik wist niet wat me overkwam. Ik heb de duif zelfs geknuffeld, alhoewel hij daar niet echt op zat te wachten volgens mij. Tegenwoordig loopt hij als een heer in het hok en zijn nazaten vliegen nu de teletekstplaatsen zoals de 7e NPO van dit jaar. Zulke momenten hoop ik dit jaar weer te mogen meemaken en als ik zie hoe ze thuiskwamen heb ik er weer vertrouwen in. Ik zou zeggen hou de 357 van 2015 in de gaten en ook de 678, ik verwacht deze twee, mits in goede doen, dit jaar met mooie noteringen en ach waarom ook niet gewoon op teletekst!!! Iedereen weer een goede week! Momenteel weduwschap, rotspel, bleeh, geef mij maar nest.