12. apr, 2017

Een week van uitersten

Een week van uitersten voor mij en vandaar ook pas een laat stukje. Het is een enorm druk kwartaal geweest op het werk met een overname en al de bijkomende extra verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt. Daarbij ben ik druk aan het leren voor mijn tentamen op 19 april voor Financial accounting, waar we weer 5 punten kunnen halen. Daarbij kregen wij op persoonlijk vlak een enorme klap in het gezicht afgelopen dinsdag. Als je gaat bloggen en begrijp me goed ik ben een blogger, geen columnist. Een column ziet er toch heel anders uit en dat is absoluut niet mijn uitgangspunt. Dan moet je er een persoonlijke noot aan geven is mijn mening, u moet kunnen begrijpen waarom ik soms op een bepaalde manier overkom of reageer. Zoals de trouwe lezer weet is mijn zoon een aantal keren naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance omdat hij een koortsstuip had in combinatie met het niet krijgen van lucht. In januari 2016 kreeg hij zijn laatste aanval en de ambulancebroeder zei toen nog tegen mij dat na zijn 5e levensjaar de kans op een koortsstuip erg klein was en bijna nooit voorkwam. Dinsdag vond ik Dirk gelukkig weer net op tijd, alleen dit keer leek het geen koortsstuip, maar wel een aanval o.i.d. Dirk is snel naar het ziekenhuis vervoerd en wij zijn enorm geschrokken. Hij wordt momenteel op allerlei fronten onderzocht omdat wij natuurlijk willen weten wat er aan de hand is. Een zorg, maar we gaan voor de toekomst.

Als je dan op vrijdag het spoor der kampioenen openslaat en je eigen dochter in het krantje ziet staan met de duif die naar haar vernoemd is en een absolute topper pur sang dan maakt je hart een sprongetje. Wat ben ik trots op die kleine meid, die maar mooi even op de foto staat met haar duif.

Dan kan ik er natuurlijk niet omheen. Onze afdeling Friesland ’96 laat toch echt zich van zijn slechtste kant zien. Het NPO probeert iedereen dezelfde kant op te laten rennen en ja hoor er wordt weer de andere kant op geschuiveld door Friesland en Zeeland. Een prachtig epistol begreep ik van de aanwezigen op de afdelingsvergadering van onze nieuwe voorzitter Simon Kuipers(voorgesteld door Albert de Jong) over samen verder etc. De reden van het afserveren van dhr. Koehoorn wordt mij steeds meer duidelijk en helaas kunnen de Friezen alle Nationale competities op hun buik schrijven en wordt eens te meer aangetoond waarom de NPO de macht moet krijgen en onze afdelingsbesturen als een prijzenconcours moeten kunnen fungeren. Het bedenken van leuke competities waar van alles te winnen is. Is er ook geen druk van achterkamertjes van mannen met rode sjaaltjes die de uiteindelijke input geven aan een spreekpop die zich opoffert. Laten we hopen dat we snel van de hobbybond een sportbond kunnen maken. Ik kan niet wachten. Veel mensen zullen denken, maar jij bent toch ook een overnachter en dus voorstander van invliegduiven. Te simpel gedacht! Ik wil een Nationaal beleid, voor iedereen gelijk. Mogen we invliegduiven inkorven, dan voor iedereen en geen oneerlijke coëfficiënten en overwinningen tegen 30.000 duiven met 10.000 eigenlijke invliegduiven die toch over de plaat moeten terwijl bij andere afdelingen de invliegduiven wel apart mogen en dan toch in zelfde competities tegen elkaar strijden. Ik heb nog niets zien staan op de afdelingssite en ook niets gehoord van onze secretaris, maar ga er vanuit dat de afdeling doorgaat met haar beleid en haar stempel wil drukken om tegen het advies van het NPO in invliegduiven toch toe te staan. Ik vind het echt een gemiste kans om saamhorigheid te creëren in duivenminnend Nederland en hoop dat er een aantal mensen dan toch blij zijn met de beslissing dan is er in ieder geval iets gewonnen. Je kunt het eigenlijk ook vanuit ethisch oogpunt absoluut niet maken, maar we zullen de uitslag zaterdag wel zien.

De duiven komen momenteel nog steeds allemaal braaf thuis en alle chipringen zijn uitgeprobeerd en doen het, we kunnen dus beginnen. Vanaf Deventer kwamen ze zeer stroperig naar huis en dat viel een beetje tegen, maar overal was dit het geval en dan is het niet erg. Bovendien hebben de late jongen op deze manier mooi kunnen leren om in iets moeilijkere omstandigheden thuis te komen. De koppeldata voor de overnachtvluchten staan in de agenda rood omcirkeld en we moeten nog eeen paar weken geduld hebben, maar dat vind ik wel lekker. Ben er nog niet zo mee bezig en het is mij veel te koud om lekker met de duiven bezig. Ik wacht nog wel een paar weekjes en ga dan voor de volle winst. Op naar Gennep, ik hoop een ochtendlossing.