22. apr, 2017

Timing

Zaterdag in de ochtend na een prachtige gezellige avond bij de mooiste club van het noorden, Cambuur. Ze voetballen momenteel fantastisch en ik kom nog steeds elke thuiswedstrijd kijken als ik kan en een feestje werd het gisteravond. IK ben uiteraard Feyenoord supporter, maar Cambuur zit in je hart en dat gaat er nooit meer uit. Cliché eersteklas maar het is wel waar en dan mag het benoemd worden. Wat een prachtige sfeer en supportersschare en als ik dan tegen mijn buurman zeg tijdens de wedstrijd dat dit de Jupiler League is dan zie je ineens het besef wat er eigenlijk om je heen gebeurd en dat dat nergens anders in de Jupiler league zo is. Kijk naar Telstar met de 1250 trouwe honden, ik zou er niet graag deel van uit maken. Geef mij maar Feyenoord en Cambuur, echt prachtige clubs. Ik moet zeggen dat ik donderdag blij was dat 020 door ging naar de halve finale. Ik schreef nog ergens dat we best met drie clubs in de Champions League kunnen staan volgend jaar, het zou toch wat zijn. Feyenoord kampioen, PSV via de voorronde en 020 wint de Europa League en mag ook meedoen. Hebben we zo weer een paar extra Europese tickets verdiend.

Genoeg over voetbal, alhoewel “Tsunami” toch altijd wel ergens blijft afspelen in mijn hoofd en dat komt waarschijnlijk ook door de kleine biertjes in de kleine uurtjes van de Cambuur bar. De duiven staan in Weert en zijn om 10.00 uur gelost. Ik denk ongeveer een 220 kilometer voor mij. Er staat een straffe Noordwester en dat ligt mij altijd wel, alhoewel mijn Keniaantjes natuurlijk de Boltjes van Friesland niet gaan verslaan. Wel hoop ik op regelmatige thuiskomsten die mij gerust stellen over de gezondheid van de duiven. Er is nog niets aan medicijnen of kuurtjes gegeven dit jaar en dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden. Ik las net het stuk van “op de hoogte” waar door een bekende duivendokter weer een leuk stukje werd geschreven over natuurlijke weerstand en dat spreekt mij aan. Ik doe het ook op deze manier tot ik denk iets te zien en dan d.m.v. een weloverwogen beslissing over toedienen van medicamenten daar op inspelen. Dit is in mijn opinie van groot belang, dat je de dingen ziet op het juiste moment en daar goed en weloverwogen mee om gaat. Niet maar klakkeloos ontsmetten en kuren, nee weloverwogen. Ik zeg niet dat ik dit altijd goed doe, getuige mijn laatste twee vluchten vorig jaar was ook ik te enthousiast en gewoon te laat met ingrijpen, maar ik probeer er wel bewust en gedegen mee om te gaan. De echte topper doet dit het hele jaar goed met goede duiven en een mooi voer en trainingssysteem.

Ik heb dit weekend de oude duiven thuis gelaten en alleen de jaarlingen en enkele vervelende oudere duivinnen ingekorfd. Ik heb er daardoor 22 mee en de rest zit vanaf gisteravond lekker gekoppeld tot morgen. De koppeltje zijn zo langzamerhand gevormd en zo kunnen we over twee weken over gaan op het nestspel en ons gaan voorbereiden op Limoges. Ik heb de oudere duiven thuis gelaten omdat hun teller momenteel op 400 kilometer staat en we nog tijd genoeg hebben om boven de 1000 te komen voor Limoges of St. Vincent en ik twee keer tegen een straffe koude wind invliegen te veel onnodige energie vind kosten voor de oude garde. Ik hoop volgende week op iets betere omstandigheden, alhoewel het prachtig duivenweer is hoor. Voor mijn oudere overnachters vind ik het echter niet verstandig om ze nu weer 4-5 uren zwaar te moeten laten werken. Wellicht maakt het niets uit maar dit zegt mijn gevoel en daar luister ik naar.

Nog twee keer Heusden-Zolder en we kunnen gaan koppelen voor Limoges. De bedoeling is om alle duiven van 2015 naar Limoges te gaan, vervolgens Ruffec, Orange en CAhors. Een zwaar programma en alleen mogelijk als Limoges “meevalt”. We wachten het af en anders moet er bijgesteld worden. De oudere duiven dan 2015 gaan naar de Nationale vluchten ST.Vincent, Dax, Bergerac. Wellicht heb ik een lossingsstation fout, maar de inkorfdata heb ik goed in het systeem en dat is het belangrijkste. Worden wel twee zware krakers met St Vincent en Dax, maar wel zin in. DE jaarlingen gaan zoals het er nu voor staat allemaal naar Agen en ook daar kijk ik enorm naar uit. Het zou wat zijn hier in het hoge noorden met zo’n jaarling, het is mogelijk als je er maar in gelooft. Ik wens iedereen weer een mooie zaterdag en vooral een mooie vlucht toe, geniet van de aankomsten en geniet van je duiven. Tot de volgende.