30. apr, 2017

Vloggen

Na lang nadenken over of ik nu iets moest gaan doen met filmpjes o.i.d. dan toch maar de knoop doorgehakt. Eerst proberen met mijn telefoon of het leuk is om te doen en of het leuk blijft en dan toch maar een camera kopen voor betere bewerkingsmogelijkheden en filmmogelijkheden. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om te doen op dit moment en ik bijna niet kan wachten tot de eerste overnachtgebeurtenissen die ook echt gevolgd kunnen worden door de abonnees. Ik moet wel 100 abonnees hebben en mijn kanaal moet dertig dagen bestaan alvorens ik de URL kan aanpassen waardoor iedereen het kanaal makkelijk kan vinden. Dat is dan ook de reden dat ik nog links moet delen via facebook, maar dat hoeft over een maand niet meer als ik maar 100 abonnees heb, de teller staat op 22, dus ik zou zeggen als je nog geen abonnee bent, doe het alsnog want het is gratis. Je maakt simpel een account aan op youtube en via de link die ik op facebook heb gezet kom je op mijn kanaal, klik op abonneren en dat is alles . Je krijgt dan altijd meldingen als er een nieuw filmpje op staat. Tot ziens op youtube!!

Wij hadden dit weekend een vlucht uit Heusden-Zolder en dat is voor mij een slordige 250 kilometer. Ik heb vorige week mijn vliegploeg gekoppeld, al lag dat net in de planning. Ik heb het momenteel erg druk met studie, werk en gezin en de duiven op de vierde plaats zorgen soms voor keuzes die het leven wat makkelijker maken. Daarom heb ik alles bij elkaar laten zitten. Ik had ten eerste geen zin om iedere keer de duivinnen er bij weg te pakken en het voordeel is dat ik nu maar 1 groep heb om te trainen. Als ik dus om 19.00 uur pas thuiskom is dit geen probleem, want ik hoef maar 1 groep duiven los te laten. Het nestspel is dus al begonnen. Voor de doffers was het dan natuurlijk een zware week met het constant achtervolgen van hun duivin, een duivin heeft daar volgens mij minder last van. De doffers waren dan ook vrij licht bij het inkorven, maar er moet gevlogen worden. Een aantal duivinnen moest al leggen op vrijdagavond en die heb ik dan ook thuis gehouden. Moet je na gaan, al na zes dagen een ei leggen, hoezo wij zijn er aan toe baas!! We zeiden het toch al !! Akkoord meisjes, jullie hadden gelijk, nou mooi een eitje leggen, op het nest zitten en dan gaan we vanaf mei beginnen met goed een drie kwartier trainen he? Schoorvoetend gaan de duivinnen akkoord. Zo praat ik wel vaker met mijn duiven, doen de meeste melkers toch?

8/9 mei worden de eieren bij de Limoges duiven weggepakt en de eieren van de St.Vincent duiven vervang ik door kalkeieren, waardoor ze 22 dagen voor inkorven van St.Vincent aan hun nieuwe legsel kunnen gaan beginnen. De eieren heb ik nog enkele van te koop. Anders gaan ze weg.

Heusden-Zolder werd een mooie vlucht, maar ik ben toch weer twee jaarlingen kwijt. Nu moet ik zeggen dat 1 van de 2 die ik kwijt ben van elke vitessevlucht al een overnachtvlucht maakt, dus of dat nu de nieuwe winnaar van Orange wordt waag ik te betwijfelen. Selectie zullen we het maar op houden. Ook complimenten aan mijn vader die 1 t/m 4 speelt in de club, en volgens mij 27 v/d 30 thuis heeft als ik mijn eerste krijg. Knap hoor en gefeliciteerd!

Komende week komt alles op eieren en kunnen we weer een eenheid vormen in de vliegploeg, dit betekent de vlag er bij en trainen geblazen en goed voeren. Volle bak vlieg is het devies met wat energie er bij richting inkorven. Volgende week weer Heusden-Zolder en ik heb zomaar het gevoel dat de wind weer tegen is op de terugweg.

De jongen duiven momenteel zoveel mogelijk los, het slenteren is begonnen. Gisteravond toch weer een schrik, een kat jaagt mijn jonge garde(de tien die nog buiten zaten) de lucht in om 19.00 uur ’s avonds. Twee komen vrij snel terug, maar acht kiezen het luchtruim van een strakblauwe lucht en zijn vertrokken. Om 21.30 zie ik ze nog richting het licht vliegen van de ondergaande zon in een strakke lijn. Ik baal als een stekker en ga er eigenlijk vanuit dat ik 8 jongen kwijt ben. Zondag om 07.45 uur hoor ik dat Dirk wakker wordt en ik spring uit bed om samen met hem naar buiten te kijken of er weer duiven terug zijn. Gelukkig vijf jonge duiven in de tuin rustig aan het pikken alsof er niets aan de hand is. Ik geef Dirk een high five en we gaan ontbijten. Om 11.30 uur komt er nog een jonge duif alleen thuis en er zijn dus nog twee weg. Ik vind het meevallen, maar fondhok Nijbuurt na dit weekend op -4 en dat kan niet elke week. Tot de volgende!