29. mei, 2017

Tussen zorgen en hoop

Tijdje niets geschreven en regelmatig de vraag gekregen waarom er niets op de site verscheen. Ik zal u daar vandaag uitleg over proberen te geven. Wij leven als mensen vaak van dag tot dag, de hele dag druk met beslommeringen en voor je het weet lig je alweer op dat heerlijke ganzenveren kussen. Bij mij zijn de laatste weken erg zwaar geweest. Ik zou willen dat het anders was, maar het is een moeilijke periode geweest in mijn leven waardoor de lust en wil om me te profileren en vooral om überhaupt iets te ondernemen ver te zoeken was. Het heeft alles te maken met gezondheid. Zelf ben ik gezond, was er maar iets met mij aan de hand, maar met onze kleine Dirk is er meer aan de hand. Zodra het je kinderen betreft wordt het pas echt erg. Wij kregen een aantal weken geleden de oproep om een EEG te laten doen bij Dirk, een hersenscan. Dirk heeft begin april een aanval gehad van vermoedelijk epilepsie al hadden wij nog de hoop dat dat het niet zo zou zijn. Helaas bleek uit de scan dit wel het geval te zijn. Nu hebben wij al vaker nare mededelingen gehad en kon ik daar wel mee om gaan, maar dit ging even niet. We moeten sterk blijven voor onze kinderen, maar ik ga er niet om liegen dat het af en toe niet meevalt. Dit is iets wat bij mij hard is aangekomen. Ik wilde dat u dit weet omdat ik het belangrijk vind dat u mijn situatie begrijpt en waarom er even geen signaal was van mijn kant.

Voor wat betreft de duiven hebben we net een pittig weekend achter de rug waar men nog lang over zal praten, de eerste dagfondvlucht vanuit Pointose. Ik had drie jaarlingen ingekorfd om te proberen, daar is er 1 van thuis. Op zondag met het klok afslaan was het bij ons op de club per hok verschillend, maar de meeste mensen misten rond de 10-15%. Achteraf valt het gelukkig voor de meeste liefhebbers mee, maar er zijn ook andere voorbeelden en ik hoop dat deze duiven nog nakomen de komende week. Ze zullen hopelijk ergens aansteken waar ze verzorgd worden en met hernieuwde kracht alsnog thuis geraken. Ik ben zelf enorm tegen het janken achteraf wat ik op veel sites zie gebeuren en uiteraard ook op social media. We wisten de hele week van de ZO-wind en ook de hele week wisten we dat we westelijk gingen lossen. Ik heb zelf geroepen dat je de wind nooit de lossingsplaats mag laten bepalen, maar ik ben daarin verkeerd geweest. Achteraf was het beter geweest en ik heb dit totaal vereerd ingeschat. Ik heb me geuit tegen het veranderen van losplaats, maar had nooit rekening gehouden met de oversteek naar Engeland, wat volgens mij gebeurd is met veel duiven. Bij Calais is het maar een klein stukje over het water, maar als je dan naar Noord Engeland of zelfs Schotland doorvliegt is de weg terug moeilijk, dat weten we nog van de Olympische Spelen. Ik vind het jammer dat er toch weer mensen zijn die het nodig vinden hun frustraties daarin maar weer wereldwijd kenbaar te maken. Vervloek je zelf dat je ze ingekorfd hebt, maar ga niet wijzen. Het jaarling duivinnetje dat zondagmorgen bij mij thuis kwam was superfit, alleen iets lichter, maar die komt er wel. Mooie voorbereiding gehad voor Ruffec.

Komende dinsdag mogen we alweer inkorven voor de eerste overnachtingsvlucht Limoges. Ik heb er niet zo veel zin in als voorgaande jaren, maar ik heb mijn best gedaan om de duiven er optimaal aan de start te laten verschijnen. Ik hoop de aankomsten te filmen en op mijn youtube kanaal te zetten. Iedereen die daar van mee wil genieten, even abonneren(gratis). Er gaan vermoedelijk zestien mee en ze zijn nog een aantal keren weggebracht afgelopen weekend om ze aan de gang te houden en de duiven aan het eten te houden. Ze kwamen gemakkelijk naar huis en inmiddels worden ze opgevoerd voor de dinsdagavond. De aangetekenden zullen vermoedelijk de 184 en de 667 worden, maar de 357 en 350 hebben ook nog kans. Dit zijn allemaal duivinnen die op twaalf dagen broeden de mand in gaan en enorm fel op hun nest zijn. Vooral de 184 is van de opleervlucht steevast de eerste duif die over de plaat gaat. Ik kijk daar wel naar, maar of het uitkomt is de vraag. Ze staan er in ieder geval goed op en het mooie weer doet ze goed. Ze gaan graag in bad, eten nog steeds goed en zijn al lekker rond en roze. Ze zijn nogmaals tegen luis behandeld omdat er toch weer van die viezerikken zijn die hun duiven vol luis inkorven en mijn duiven daarmee besmetten, bedankt nog toppers! We gaan er voor volgende week en ik hoop op een mooie vlucht waarbij de prijzen voor 12 uur ’s middags verdiend zijn. Iedereen succes.