14. jul, 2017

Dax, Orange en andere dingen

Wat gaat de tijd alweer snel. We hebben net de 4e overnacht gehad en de duiven voor de 5e overnachtvlucht zullen alweer zo’n beetje in Zuid Frankrijk zijn voor de prachtige vlucht vanuit Orange. Prachtig zulke vluchten en jammer dat ze geen Nationaal karakter meer hebben. We kunnen toch best vier Nationale vluchten hebben, is juist leuk om een Nationale vlucht met ochtendlossing te hebben. Waarom veranderd het ook zo vaak, jammer is dat. Dan moet je naar de ZLU gaan zegt iedereen dan tegen mij en wellicht zal dat moeten, maar is toch altijd 200 kilometer meer. Orange is voor mij 1018 kilometer en ik heb natuurlijk een titel te verdedigen. Een voordeel is dat ik niet van de Nationale troon gestoten kan worden nu op Orange, maar het zou wel een opsteker zijn om weer eens een teletekst te pakken. Binnen onze vereniging stonden we vorig jaar op 6 v/d 7 vluchten op teletekst. Ik mocht drie keer, Michiel Vlaskamp op twee vluchten en de Comb. Rekker/Westra een keer. Dit jaar is alleen de Comb. Rekker/Westra die lekker door gaat door er elke vlucht bij te zitten. Ben ook blij dat Wim de Jong het zo goed doet. Hij is iemand met een geweldige stam duiven zoals ik al eens eerder schreef in mijn blog, pure A.P. Overwater, Jos Pepping duiven. Prachtig gebouwde taaie harde duifjes die het absoluut in zich hebben op zowel Limoges als St.Vincent. Nu dus op Dax een 10e NPO voor Wim, van harte proficiat! A.P. zelf doet het ook leuk op de ZLU momenteel. Dan wil ik nog iets met u delen over Barcelona. Ik ben zelf in het voorjaar bij Coen van Haarlem geweest dankzij mijn maat Durk. Samen zijn we richting Terborg gereden en daar zijn we hartelijk ontvangen. Een hele nuchtere aardige Coen en natuurlijk zijn broer troffen we daar aan. We mochten alles zien en geheimen heeft hij niet. Ik ben dan ook erg blij met de eitjes die ik daar vandaan heb om nu mee verder te gaan. Super dat ze nu de 4e en 7e Nationaal Barcelona pakken en ik wil ze bij deze nogmaals van harte feliciteren.

Dan nog even dit. Ik reed zondag met mijn Orange ploeg richting Meppel om ze nog een lapje te geven voor deze vlucht. Ik zat eens na te denken waarom het nu niet wil dit jaar zoals vorig jaar. Waar moet je dan heen zou je zeggen, nou naar de allerbeste van het land op de overnacht. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en alvast richting Nijverdal gereden. Eerst mijn grote vriend Gert Jan Beute gebeld of hij ook een nummer had van Jelle Jellema, maar uiteindelijk had hij dat nummer niet meer in zijn telefoon staan omdat hij een nieuwe telefoon had. Toen op de site gekeken en Jelle gebeld. Hij was heel vriendelijk en ik mocht meteen komen. Erg leuk met Jelle gepraat en even in de hokken gekeken en een uitstrijkje gemaakt om de gezondheid te controleren, niets aan de hand gelukkig. Echter de duiven waren niet volledig 100% in vorm zoals Jelle zei. Bedankt voro het verdere advies Jelle en ik vind het fantastisch dat ik zomaar op zondagmiddag bij je aan mocht komen waaien en dat je zo open bent over je systeem en duiven. De 2e nationaal is alweer binnen door dat  mooie witpennetje.  

Wel U merkt dat het hoog tijd werd weer eens bij te praten, maar door de drukte in mijn leven kan ik steeds moeilijker tijd vinden om rustig te gaan zitten schrijven of filmpjes maken. Ik heb dan ook wel erg zin in de vakantie en dat geeft me maar weer het signaal dat mijn leven niet in balans is. In mijn ogen moet je namelijk niet afhankelijk zijn van een vakantie om je rust te vinden. Dan heb je je hobby/werk en privé niet in balans. Daar is werk aan de winkel en dat gaat ooit goed komen, maar nu hebben we het als gezin gewoon druk.

Ik wil hierbij nogmaals Henri sterkte wensen met het verschrikkelijke verlies van zijn dochter. Sterkte jonge!

Orange trouwens 17 strijders mee, ik heb me er op gericht maar ben realistisch dat mijn duiven momenteel de laatste 10% missen en ik heb wel een idee waar het aan ligt en daar gaan we wat aan doen voor het seizoen 2018. Dan proberen we er weer te staan met een frisse ploeg. Mooie vluchten gewenst dit weekend, ook voor de jonge duivenspecialisten!