28. jul, 2017

Vakantie

Na een druk jaar is het dan eindelijk zo ver. Ik heb heerlijk vakantie. Nog twee overnachtvluchten voor de boeg en daarna gaan we er lekker op uit. Dit is dan ook mijn laatste blog tot week 33. De verzorging van de duiven wordt door mijn vader gedaan zodat de jonge duiven het programma af kunnen maken. De laatste twee overnachtvluchten ben ik er gelukkig gewoon. Tijdens mijn afwezigheid is er gelukkig iemand die in ons huis woont zodat dat ook allemaal door kan gaan.

De jonge duiven hebben hun 1e officiële vlucht gehad en dat ging best aardig. Het was een vlucht vanuit Gennep, voor mij een afstand van 165 kilometer. Ik had er 39 mee en er zijn er uiteindelijk 37 weer terug gekomen. Ik wist er zelfs 12 op de uitslag te draaien binnen Rayon de Kuststrook en dat voor een overnachter. Het was de eerste massalossing en dat zorgt meestal voor een trager verloop dan met de groepslossingen. Een logisch gevolg van trek, wind en nieuwigheden zullen we maar zeggen. Komende vlucht gaan we naar Weert en er zitten veel buien op de vlieglijn. Voor mijn onverduisterde jonge garde een nadeel, maar ze hoeven dan ook alleen maar thuis te komen. Ik was nog een paar duiven vergeten in te korven, waren bij de laatjes naar binnen gegaan en ik had dat even gemist, in totaal zouden er wat dat betreft 40 mee kunnen, maar er zijn er twee die het vorige week nogal zwaar hadden en zondagavond pas huiswaarts keerden, wellicht dat die thuisblijven.

Deze week hebben we een Nationale overnachtvlucht vanuit Bergerac. Ik heb er 4 mee en ik verwacht er niet teveel van. Het is al een k*jaar en dat zal wel zo blijven. Te weinig tijd breekt mijn duiven op. Paar foutjes gemaakt, zwaar seizoen en mentaal niet goed genoeg om een goede coach te zijn. Dan kun je er ook niets van verwachten, al blijft er altijd die hoop als je om 05.00 uur naar de lucht staat te turen en er nog geen meldingen zijn. Dat blijft een lekker gevoel en een succesje zou natuurlijk fantastisch zijn. Ik ben echter reëel en weet dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren. Toch houden we een klein beetje hoop en richt ik me lekker op de jongen en vooral op de vakantie. Lekker genieten van mijn mooie gezin, mijn lieve vrouw en mijn prachtige lieve kinderen. Ik krijg een traan in mijn ogen terwijl ik dit wegtik, dan ben je er wel aan toe. Heb ze veel te weinig gezien de laatste maanden en dan is dit een lekker vooruitzicht. Ik wens jullie allen een fijne vakantie en tot snel!