29. jun, 2018

vol in bedrijf

De eerste drie overnachtvluchten zitten er op. Limoges viel enorm tegen. Onbegrijpelijk met de duiven die ik gespeeld had. Ze stonden er goed op en er zaten toch een aantal ervaren beestje bij, maar helaas geen vroege duiven bij mij op Limoges. Wel waren alle tien weer op appel. Helaas zat er een doffer bij die dusdanig gewond was dat ik hem niet meer kon redden. Daarna de draad weer opgepakt richting St. Vincent. Met de twijfel in het hoofd over Barcelona. Wat ga je doen? Het middagprogramma aanhouden of gaan er een aantal naar Barcelona? Vantevoren had ik met mezelf afgesproken dat alles afhing van het verloop van Limoges. Deze duiven zijn allemaal weer thuis gekomen, maar niet vroeg. Twijfel, twijfel, twijfel. Ik kon er maar niet uitkomen en heb uiteindelijk drie duiven gepakt voor St.Vincent. Gewoon je punten pakken en wellicht zit er een vroege bij als hij echt zwaar wordt. Toen ik om 14.57 mijn eerste duif klokte en om 15.40 mijn laatste kon de klok van de stroom. Nog nooit meegemaakt op 1180 kilometer. De duiven kwamen fris thuis en geen reden tot paniek. Geen extreem vroege helaas, maar wel weer alles thuis. Perigueux wederom geen vroege duif, maar wel een mooie jaarling duivin voorop. Wederom de “389” van Coen van Haarlem die het deed. Op 600 kilometer was het ook al mijn eerste duif en nu doet ze het ook op 970 kilometer. Een duifje waar ik verder mee kan. 10 minuten later komt haar doffer aan, “The Pirate”. Deze duif is ook altijd bij de eerste 10% te vinden. Vervolgens voornamelijk jaarling duivinnen, de doffers lieten het afweten. Met als klein hoogtepunt mijn 6e duif, een laat jong van 2017. In het geboortejaar nooit in de korf geweest en nu op Perigueux een keurig prijsje.

Mijn felicitaties gaan uit naar Peter Jaarsma. Met een 10e NPO en 1e NIC Balk kan hij terugkijken op een geweldige vlucht. Peter is gewoon een echte duivenman, hij heeft het in de vingers. Met een programmaduif even 3.000 overnachters verslaan, heel knap!!!

Ook moet ik Hans Bos even noemen. Wat draait deze man geweldig. Ik heb ooit een aanvlieger van hem op het hok gehad en die heeft hij toen opgehaald. Hans was toen zo aardig om twee jongen voor me te kweken. Helaas had ik behoorlijk last van de roofvogel en zijn ze daaraan verdwenen, maar het gebaar was super. Je krijgt ook nog twee van mij Hans volgend jaar!

Ook broer Willem en mijn vader zijn niet te kloppen momenteel. Geweldig om de series te zien die ze draaien. Ben benieuwd hoe dat gaat de laatste dagfond en midfondvluchten. Ze zijn in vorm! Succes!

Komende zondag is het inkorven voor Barcelona en dinsdag a.s. mogen we inmanden voor Dax. Dat beloofd een mooi weekend te worden volgende week. De tent kan wel bij het hok opgeslagen worden. Barcelona, voor zover je dat kunt voorspellen een week van tevoren lijkt prachtig weer met een Zuiden wind. Maar in Dax lijkt het al NW te worden en in Parijs Westenwind met kans op onweer, maar in Nederland prachtig weer met variabele winden van west, noordwest en zelfs oost. Het is nog te wisselvallig om goed in te schatten. De bedoeling is om 3-4 duiven in te korven voor Barcelona en voor Dax 4-6 duiven. De week er na staat Orange alweer op het programma en dat is voor mij een magische plek. Komt natuurlijk door de 1e Nationaal 2016 en de 10e NPO 2013 die ik reeds vloog vanaf deze loslocatie. We gaan ons weer klaarmaken. Succes allen!