27. jul, 2019

Nou breekt mijn klomp

Als duivenliefhebber ga je af en toe toch struinen op het internet. Eens even kijken wie er wat schrijft en of er nog wat nieuws onder de zon is. Nu moet ik zeggen dat ik al erg veel stukken gelezen heb en ook veel zal blijven lezen. Ik steek er echter zelden maar iets van op. Al die programmaspelers die het toch nooit eens zijn met welk bestuur je er ook neer zet. Ze zijn het zelfs niet eens met de wind, uhm.... daar kan niemand wat aan doen. Het schijnt dat dat elders geregeld wordt. Zo kom ik op het eeuwige geleuter over wel of niet op zondag klokken. Het kan mij echt niets schelen wie er wel of niet op zondag klokt, maar het zielig vinden voor iemand dat een vlucht uitgesteld wordt vind ik wel erg ver gaan. Ik zou zeggen, koop een dagboek zoals ze dat vroeger deden en hou het lekker voor jezelf. Daarbij hou je tegenwoordig lekker je punten als er op zondag een vlucht is, ik zou zeggen laten we allemaal maar "Nee" invullen bij: klokt u op zondag? Als ik dat schrale geneuzel lees ben ik toch blij dat ik overnacht speel. Zie je ergens een blog van een overnachter die het heeft over moeilijke vluchten of enorme fouten bij lossingen? Tuurlijk niet!!! Wij korven zelf in en nemen daarbij een risico. We korven in omdat we willen concoursen dat weekend en niet om geleuter over wat voor fronten dan ook te horen. Ik als overnachter vind het prachtig dat een concours niet binnen een paar uur gelopen is. Het kan mij niet laat genoeg worden. Ik en ik denk velen met mij leef voor dit soort vluchten. Er komen altijd soldaten terug  van het front las ik laatst in een ZLU uitslag en zo is het toch? Ik ben op zoek naar de soldaten die terugkeren en niet de gesneuvelden. Heren programmaspelers, bemoei u niet met de lossingen en concoursen van ons overnachters. Blijf lekker zemelen over verkeerde ligging, windgevoeligheid en verkeerde besturen. Dat is namelijk hetgene dat de duivensport nodig heeft. Ik erger me overigens nooit aan dat soort stukjes, maar wel als "ze"  iets vinden van de overnacht. Dat is hetzelfde als Mark Rutte zou zeggen dat Jesse Klaver een totaal verkeerd verkiezingsprogramma heeft.

 

Ik heb een hok gekocht vorige week en binnen nu en een maand zou dat in Sexbierum moeten kunnen arriveren. Op dit hok zouden een 100 jongen moeten kunnen zitten. Een moi begin van een nieuwe fondepisode op de Buwalda manier, de Klaas Buwalda manier. De voorbereidingen zijn getroffen en ik hoop op een mooie start volgend jaar. Lekker relaxed duiven houden en wat het vliegprogramma wordt? Ik zie het wel en ik maak me niet druk. Ik korf in wanneer ik denk te moeten inkorven en trek mijn eigen plan. Niemand vult voor mij iets in en dat is het mooie aan de mens, wij kunnen kiezen. Ik kies voor wat mij bij mij past en wie dat programma samenstelt en waar de wind vandaan komt en of het 40 graden is of 15 graden, maakt mij niet uit. Mijn duiven zijn daar klaar voor, althans de duiven die ik hebben wil en daar focus ik me op. Mijn duiven en niet die van mijn neef of dorpsgenoot. Mijn duiven, mijn programma, mijn leven, mijn systeem en mijn vluchten.

Felicitaties gaan uit naar Hans Bos met de 1e van Dax. Geweldig voor deze man. Van harte gegund!!

Tot de volgende! Voorlopig geen duivenspel, maar richten op een hok neerzetten en kweken en dan het jonge duivenspel, althans...Jonge duiven inkorven..