15. jun, 2020

2020

Waar moet je dan beginnen als je zolang niets geschreven hebt? Ik begin maar met een korte update over afgelopen jaar.

Vorig jaar zijn we verhuisd van Sint Jacobiparochie naar Sexbierum. Ik heb nog meegedaan aan Agen, Barcelona en SInt Vincent, maar na Barcelona was het echt klaar op het oude adres aan de van Wijngaardenstraat. Toen ik op Barcelona zat te wachten woonden we er al niet meer en dan kan je rustig afscheid nemen. Het voelde heel gek om daar te zitten en geen vrouw en kinderen om me heen te hebben. Ik was er al snel over uit, zo wil ik het nooit. Duivensport is bij mij ook een onderdeel van het gezin. Dit gaat ongemerkt en ook al loopt niet iedereen de deur plat bij de duifjes, het hoort allemaal bij elkaar. Het zijn je vertrouwde actoren in je dagelijks leven, ook als je op de duiven zit te wachten.

Ik heb het oude hok laten staan, meeverkocht met het huis. Het huis waren we vlot kwijt en de duiven konden snel naar Sexbierum want ik had een mooi hok kunnen kopen in de omgeving Almelo. Met een kraan is het hok in zijn geheel op en van de vrachtwagen gehaald en op zijn nieuwe plek neergezet.

De duiven had ik al  uitgeselecteerd en ik heb 8 en 4 kweekkoppels samengesteld. 8 A-koppels en 4 kweekkoppels met kinderen van "Johan" en "Dirk". Ik wil graag dat dit de rode draad gaat worden door mijn kolonie gekruist met andere aankopen of goede vliegers. Afgelopen winter zijn er een aantal zeer gerichte aankopen naar Sexbierum verhuisd. 

Half januari ben ik maar eens gaan koppelen. Wilde ook niet te vroeg al jongen hebben, maar wel meedoen op de jonge duivenvluchten en de natour. Inmiddels heb ik een ploeg jongen voor de jonge duivenvluchten van +/- 90 stuks en +/- 30 stuks voor de natour. Een mooi begin van een nieuwe story in het Buwalda marathon verhaal. Het doel is om volgend jaar een ochtendlossing en twee middaglossingen mee te doen. Vermoedelijk Agen/Periguex en Bergerac. Mede omdat Orange niet meer vervlogen wordt(snik). Ik zit niet vast aan bepaalde vluchten, maar op dit moment is dit het plan. Eerst maar eens inkorven op Heino op 10 juli en voor het eerst na een jaar niet ingekorfd te hebben weer eens meedoen. IK heb er erg veel zin in en kijk uit naar de eerste aankomsten. Ik heb er ook een 15 tal dagfondduifjes bijzitten van mijn vader en Willem om volgend jaar ook eens te proberen. 

De verzorging van de jongen is hier simpel. Water, voer, grit, groenvoer en eivoer. 1 maal daags in de ochtend een training omstreeks 8 uur en de rest van de dag lekker in de zon liggen. 

Tot zover de update. Op de foto zien jullie mijn nieuwe hok en de jonge duiven nadat ze getraind hadden afgelopen zaterdag. Foto is genomen door John Logeman die zes duifjes kwam brengen.